MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

П’яту добу — без світла. Ув’язнених годують польові кухні

01.06.2005   
Жанна Пінчук

З минулого четверга залишається без енергопостачання виправна колонія у Городищі Рівенського району Рівенської області, де відбувають покарання 48 “довічників” та 679 засуджених злочинців з усіх куточків України. Сільський голова Городища Петро Мамчур, який, як і решта мешканців селища, дуже стривожений ситуацією. Він повідомив, що американська компанія “Ей-І-Ес Рівнеенерго” припинила енергопостачання виправного закладу через заборгованість за електроенергію.

— Протягом трьох років колонія заборгувала “Ей-І-Ес Рівнеенерго” 250 тисяч гривень, але борг поступово погашають, до того ж, колонія має договір із цією енергопостачальною організацією на суму 103 тисячі гривень і виробляє для “Ей-І-Ес Рівнеенерго” деякі металеві конструкції, — каже Петро Пророк, начальник управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Рівенській області. — Із колонією відсутній зв’язок, знеструмлена не лише виробнича база, яка з цієї причини не працює, а й охорона, сигналізація, кухня та інші підрозділи.

Зі свого багатолітнього досвіду роботи у системі виконання покарань полковник Пророк не пригадує випадку, щоб колоніям відключали світло.

І хоча в Городищі є дизельна установка, її для нормального функціонування закладу недостатньо.

— Їжу для в’язнів колонії працівники готують на польових кухнях, — повідомив журналістам сьогодні вранці Петро Пророк .

В усі чотири доби, коли настають сутінки, у камерах засуджені сидять із свічками. Охорона працює в посиленому режимі.

(“Рівне вечірнє”, №37, 24-5-2005)

 Поділитися