MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У тюрмах перевіряють дотримання прав людини

17.06.2005   
Прес-служба Уповноваженого з прав людини

Секретаріати Президента й омбудсмана України почали загальну перевірку стану дотримання прав і свобод громадян у місцях позбавлення волі.

Цими днями перевірка розпочалася на Донеччині, де зокрема перевірено Донецький слідчий ізолятор №5, Артемівський слідчий ізолятор №6, Західну №97 та Ждановську №3 виправні колонії, Донецький та Макіївський ізолятори тимчасового тримання УМВС України в Донецькій області.

В ході перевірки вивчаються питання відповідності умов тримання затриманих і арештованих міжнародним стандартам, аналізується робота керівництва пенітенціарних закладів щодо дотримання ними загальновизнаних міжнародних принципів і норм поводження з затриманими та в’язнями, Європейських пенітенціарних правил тощо. Після завершення перевірки будуть розроблені рекомендації щодо добору, навчання і виховання персоналу, дотримання ними прав людини, а також щодо внесення змін до національного законодавства про відповідальність за скоєння злочинів, які не становлять значної суспільної небезпеки та не є тяжкими.

За дорученням Ніни Карпачової у травні ц.р. співробітники Секретаріату Уповноваженого з прав людини вже здійснили перевірку Київського слідчого ізолятора №13 Держдепартаменту з питань виконання покарань, ізолятора тимчасового тримання ГУ МВС України в м. Києві, Сквирського ізолятора тимчасового тримання ГУ МВС України (Київська область), ізолятора тимчасового тримання УВС м. Севастополя. Найближчим часом перевірки пенітенціарних закладів Секретаріатами Президента України та Уповноваженого з прав людини буде продовжено в інших регіонах.

(“Громадський простір”, 26-05-2005

http://civicua.org/news/view.html?q=131398)

 Поділитися