MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму порушено 23 справи за фальсифікацію виборів

05.07.2005   

Прокуратура Криму в червні спрямувала до суду п’ять кримінальних справ у зв’язку з порушеннями законодавства про вибори президента України в ході президентської виборчої кампанії на півострові.

Про це повідомили в середу в прес-службі прокуратури Криму.

За даними прес-служби, всього органами прокуратури автономії в поточному році за фактами виявлених у ході виборчої кампанії порушень було порушено 23 кримінальні справи.

За одною з кримінальних справ Сімферопольським районним судом уже винесено вирок голові виборчої дільниці № 48 територіального виборчого округу № 10, яка підробила підписи у відомості на видачу заробітної плати членам виборчкому, привласнивши собі суму 1659 гривень. Суд присудив шахрайку до трьох років позбавлення волі.

В основному кримінальні справи було порушено за ст. 158 КК України (неправомірне використання виборчих бюлетенів, підробка виборчих документів), за ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) за підробку протоколів про підсумки голосування, одержання заробітної плати замість членів виборчої комісії або, навпаки, незаконне нарахування зарплати посадовим особам виборчкомів.

Інтерфакс-Україна

30.06.2005
 Поділитися