MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У понеділок у Чернігові зустріччю журналістів з владою розпочався п’ятий фестиваль журналістів „Золотий передзвін Придесення”, що викликав теж абсолютно різні емоції

06.07.2005   
Олександр Назаренко

Голова облдержадміністрації Владислав Атрошенко відразу заявив, що нова влада виступає за конструктивну критику в ЗМІ. І підкреслив, що журналісти повинні писати правду, а також, що жоден чиновник не має сприймати критику як особисту образу.

Журналісти сприйняли заклик до критики у буквальному розумінні. Редактор коропської газети „Нові горизонти” Леонід Вернигор розповів про утиски влади щодо керівників ЗМІ у районах, випадки диктату райдержадміністрацій у відношенні до комунальних ЗМІ, примусу редакторів до написання заяв на звільнення. Представники комунальної преси підтримали виступ овацією. Губернатор же запевнив, що команди на звільнення редакторів згори ніхто не давав, що все це непорозуміння місцевого рівня, а також закликав інформувати його особисто про всі випадки тиску на пресу.

Представники донедавна опозиційних ЗМІ, навпаки, не розділили стурбованості своїх комунальних колег та навіть закликали владу не виправдовуватися. Мовляв, коли нас гнобили, ніхто не смів і писнути. А тепер хай вони дізнаються, почім фунт лиха.

(“Наше слово”, м. Мена, Чернігівська обл., 11 червня 2005 р.)

 Поділитися