MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

КГБ Білорусі вчинило обшук на квартирах білоруських громадських активістів ініціативи Третій Шлях

18.08.2005    джерело: maidan.org.ua
Зміст мультфільмів» викликав зацікавленість вищих державних органів Білорусі, що вважають їх зміст «образою честі президента Лукашенко».

Представники КГБ вчинили обшук квартир студентів-активістів громадської ініціативи «Третій Шлях», в яку входять молоді люди різних університетів Мінська. Студентів підозрюють в перегляді популярних білоруських мультфільмів на вебсайті Mult.3dway.org

Представники КГБ вчинили обшук квартир студентів-активістів громадської ініціативи «Третій Шлях», в яку входять молоді люди різних університетів Мінська. КГБ – а саме так називається служба безпеки в Білорусі – забрали в активістів всі навчальні комп’ютери, диски і інші електронні носії інформації.

Студенти части писали на вебсайт http://3dway.org , чим і привернули увагу спецслужб в Білорусі. Сайт http://3dway.org , що також називається «Третій Путь», містить розділ «Мультклуб» (http://mult.3dway.org), що є архівом флеш-мультфільмів про реалії білоруського життя: державних діячів, опозицію і простих громадян. Саме зміст «Мультклуба» викликав зацікавленість вищих державних органів Білорусі, що вважають це «образою честі президента Лукашенко». Образа честі Лукашенко в Білорусі загрожує чотирма роками ув’язнення.

Одного з активістів, якого працівники КГБ підозрюють в зв’язку з Мультклубом, затримали і, за неперевіреною інформацією, відпустили під підписку про невиїзд.

Працівники КГБ одночасно вчинили обшук в кілька квартир громадських активістів. У Андрея Абозова в результаті обшуку вилучили одинадцять комп’ютерів і кілька десятків дисків.

У громадського активіста Павла Морозова КГБ конфіскували власний навчальний комп’ютер і всі носії інформації, які знайшли в квартирі.

Молодих людей викликали на бесіду до слідчого КГБ Несцяровича, де студентів опитували щодо діяльності «Мультклубу».

Активісти Третього Шляху повідомили, що не мають відношення ані до підтримки сайту http://3dway.org , ані до сайту http://mult.3dway.org

Незалежні коментатори відзначають, що навіть в Росії, Україні чи Казахстані нікому б не прийшло в голову проводити кримінальне розслідування з приводу змісту флеш-мультфільмів «Масяня».

У той же час, два з білоруських опозиційних сайтів – сайт Об’єднаної Громадянської Партії і сайт Білоруського Національного Фронту – сьогодні були зламані невідомими хакерами.

/

 Поділитися