MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Обстріли цивільного населення: ініціатива Т4P підготувала подання до МКС. ПресрелізАнонс: Ініціатива Т4P звертається до МКС через обстріли цивільного населення УкраїниЕсе про свободу. Український Католицький Університет. Юридична школа. 2023 р.Допомога для ув’язнених, що були в окупаціїТисяча трагедій: правова допомога в умовах війни  Допомога на мільйони. Волонтерська діяльність Харківської правозахисної групи у 2022 роціРосійські військові цілеспрямовано знищували цивільне населення при відступі з Лиману, — СБУПравозахисники: «курси денацифікації» – воєнний злочин проти цивільного населення на окупованих Росією територіяхДБР: в Ірпені російські військові використовували проти мирного населення заборонену зброю SOS! Рятувати цивільне населення в Бучі, Ірпені, Гостомелі!Білорусь – друга в Європі за кількістю в’язнів на 100 тисяч населення«Розірви коло»: допомога для жінок у бідіДопомога – поруч!Мандрівка Європою для вразливих груп населення – в Одесі викрили канал торгівлі людьми Перемога адвоката ХПГ! Довічника звільнено за хворобоюАдвокат рятує життяВерстви населення, що отримують житло в містах України безкоштовноСитуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Травень 2019 рокуПовідомлення СММ ОБСЄ щодо жертв серед цивільного населення та пошкодження у житлових районах у травні 2019 рокуСитуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Квітень 2019 року

Захисти себе – візьми це за правило!

04.11.2005   
Надання безкоштовних юридичних консультацій для незахищених верств населення.

В житті практично кожної людини виникають обставини, питання, коли необхідність отримати кваліфіковану консультацію юриста стає не просто потрібною, але і до деякої міри вирішальною. Особливо актуально і проблематично такі питання постають перед незахищеними категоріями населення. У зв’язку з незадовільною соціально-економічною ситуацією, перш за все – низьким рівнем доходів, більшість громадян цієї категорії не мають можливості звернутися до платних юридичних консультацій, що фактично позбавляє їх можливості позасудового і судового вирішення спорів, захисту своїх прав і законних інтересів.

Але ж Конституція України гарантує кожному громадянину право на правову допомогу. Куди звернутися, як вирішити проблемні питання, як отримати консультацію, якщо заплатити за неї нема чим? З цих принципів і виходили в громадській організації Центр «Доброчин», започатковуючи півтора роки тому напрямок діяльності по наданню безкоштовних юридичних консультацій для незахищених верств населення.

Вже півроку вулицями міста Чернігова курсують два тролейбуси, які містять зовнішню соціальну інформацію стосовно отримання безкоштовної правової допомоги.

Надання таких консультацій спрямоване на реалізацію принципу рівності громадян при захисті ними своїх прав (юристами Центру «Доброчин» надано більше 1300 консультацій з різних галузей права). Адже чим більше громадяни знають про свої права, тим більш впевнено вони себе почувають, перестають дозволяти будь-кому їх порушувати, а це, в свою чергу, сприяє позитивним соціальним змінам у суспільстві загалом.

Юридичні консультації надаються в рамках проекту «Захисти себе – візьми це за правило!» за фінансової підтримки Європейсько Союзу. Цей проект має на меті покращення ситуації по дотриманню прав людини в Чернігівському регіоні шляхом реалізації трьох комплексних програм «Прямий юридичний захист», «Просвітницький напрямок» та «Посилення життєздатності НДО».

 Поділитися