MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадяни України проти України

10.11.2005    джерело: helsinki.org.ua
Європейський суд із прав людини вирішив ще 13 справ на користь громадян України. З початку 2005 року Європейський суд із прав людини виніс 49 рішень проти України.

Європейський суд із прав людини прийняв рішення ще у 13-ти справах на користь громадян України.

Зокрема, він визнав порушення прав мешканця Сімферополя Віктора Горшкова, якого виписали з психіатричної лікарні на два роки пізніше, ніж належало за станом здоров’я. В іншій справі Європейський суд зобов’язав Україну виплатити 2,2 тис. євро мешканцю Дніпропетровська Олександрові Стрижаку, який не отримав повістки в суд, і 1,7 тис. євро – донеччанину Олександрові Кечку. Про це повідомила інформаційна агенція «Українські новини» з посиланням на прес-службу суду.

17 українців мають отримати виплати за затягування розгляду їхніх справ у судах. Загальна сума цих виплат становить 29,9 тисячі євро. Європейський суд ухвалив такі рішення з дев’яти справ проти України. Серед позивачів п’ятеро – мешканці Донецька та Донецької області, шестеро – мешканці Чернігова, мешканець Луганської області, мешканці Хмельницька та Києва, сім’я з Євпаторії.

З початку 2005 року Європейський суд із прав людини ухвалив 66 рішень проти України, з них 23 вже набули чинності. Для порівняння: 2001 року винесено лише одне рішення проти України, 2002 року також лише одне рішення проти України, 2003-го – сім, 2004-го – тринадцять.

Наш інформ.

 Поділитися