MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

3 грудня - річниця історичного рішення Верховного Суду України

04.12.2005   
Євген Захаров

3 грудня в майбутньому будуть святкувати як день народження українського правосуддя.

У цей день Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України прийняла історичне, без перебільшення, рішення про скасування Постанови ЦВК від 24.11.2004 про результати виборів Президента України 21 листопада.

Судова палата у цивільних справах Верховного Суду вийшла за межи звичайних уявлень про судочинство, позбавилася позитивізму і розглядала справу за скаргою Миколи Катеринчука в кращих традиціях природного права. Вона значно більше нагадувала американський суд, ніж звичний український.

А Президенту України, який повторює за Міністром юстиції недолугі слова про суддівську мафію, не завадило б пам’ятати, що саме судді поставили крапку в виборчій кампанії.

 Поділитися