MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Смертна кара в Росії. Як це загрожує українцям?ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуОмбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки ЗагальцівВійна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росіяни вбивали зі звірячою жорстокістю’ ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуНавіщо?Зруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряВже отримали дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижня

Україна посіла друге місце за кількістю скарг до Європейського суду з прав людини

27.01.2006   

Україна посіла у 2005 році друге місце за кількістю скарг до Європейського суду з прав людини. Випередила її лише Туреччина. Такі дані були оприлюднені на прес-конференції у Страсбурзі, інформує «Німецька хвиля».

На відміну від попередніх років, у минулому році українські позивачі не подали жодної скарги про порушення їх права на свободу світогляду і віросповідання, права на вільні вибори та на ефективне розслідування. Найбільше українські громадяни скаржилися з приводу порушень їх права на розгляд справи незалежним і неупередженим органом правосуддя. Усього Європейський суд з прав людини торік виніс сто двадцять рішень по суті щодо України. А протягом попередніх 5 років - тільки 23 рішення.

Отже, громадяни України почали успішно вигравати справи в Стразбурзі саме минулого року. Президент Страсбурзького суду, Луціус Вільдгабер, заявив, що нині кількість скарг з усіх країн – членів Ради Європи значно збільшилася. Тому найближчим часом розпочнуться реформи, які дозволили би ефективно та своєчасно розглядати всі справи, а також спростити процедуру відхилення позовів.

Наш інформ.

26.01.06

 Поділитися