MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ще одна перемога

31.01.2006   
Костянтин Рєуцький

Перемогою луганської громади завершився судовий розгляд у справі про визнання незаконним відчуження дошкільної установи дитячого садка № 101. В понеділок, 30 січня суддя Ленінського районного суду Людмила Сурніна оголосила рішення, згідно якого продаж дитячого садка визнано незаконним. Покупця зобов’язали повернути приміщення дитячої установи у комунальну власність.

Нагадаємо, що цей садок був проданий півтора роки тому з грубими порушеннями чинного законодавства. Судова тяганина тривала майже рік, і ось, нарешті, попри шалений тиск з боку заможних нових власників, завершилася переконливою перемогою громади!

Звичайно, що це тільки перший вдалий крок на шляху повернення цієї суспільно значущої установи у власність міста - переможена сторона, скоріше за все, буде оскаржувати рішення суду – але цей успіх вже дає підстави сподіватись на незворотність суспільних змін впроваджених новою владою.

Хотілося б щиро подякувати всім, хто переймався цією справою та прийняв участь у її справедливому розв’язанні: тим правозахисникам, що консультували нас в ході судового розгляду, журналістам, які висвітлювали його перебіг, активістам неурядових організацій,

звернення яких позбавили корумпованих чиновників можливості кулуарно прийняти злочинне рішення на користь „нового власника”.
 Поділитися