MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ЗАЯВА

01.03.2006   
Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, Кримська Асоціація вільних журналістів, Сімферопольськи
Заява кримських організацій з приводу підпалу будинку відомої української журналістки Лілії Буджуровой
 В ніч на 1 березня н.р. невідомі зловмисники підпалили будинок головного редактора газети “Первая крымская”, голови Кримської Асоціації вільних журналістів Лілі Буджурової. Обстанивини цього підпалу дозволяють нам стверджувати, що його метою було не тільки залякування відомої журналістки, але й замах на її життя. Водночас, цей злочин був спрямований на залякування всіх кримських журналістів.

  Зважаючи на те, що газета “Перша Кримська” в останньому числі оприлюднила прізвища 45 кандидатів у депутати Верховної Ради Криму, котрі, за даними праоохоронців, мали чи мають проблеми із законом, ми вважаємо, що замах на життя Лілі Буджуровою безпосередньо пов’язаний із її професійною діяльністю.

Висловлюючи рішучий протест проти цього нападу, ми вимагаємо від влади оперативного і професійного розслідування, виявлення і покарання виконавців і замовників злочину Ми вимагаємо від кримської і центральної влади адекватної реакції на спроби криміналітету знову диктувати кримчанам свої правила і закони.

Ми закликаємо колег-журналістів, громадськість Криму до солідарності, а всі політичні сили – до засудження цього замаху на журналістку Лілу Буджурову і в її особі – замаху на свободу слова. 

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму

Кримська Асоціація вільних журналістів

Сімферопольський Інформаційний прес-центр

 Поділитися