MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Новий офіційний переклад Європейської конвенції з прав людини

02.03.2006    джерело: helsinki.org.ua

Міністерство юстиції у співпраці з Міністерством закордонних справ підготували новий український офіційний переклад Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та усіх протоколів до неї. Попередній переклад Конвенції і протоколів не повністю відповідав автентичним текстам англійською та французькою мовами.

Статус офіційного новому перекладу було надано Міністерством закордонних справ 27 січня 2006 року.

9 лютого 2006 року Верховна Рада України схвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України» №3436-IV, який був підписаний Президентом 27 лютого. Цим Законом внесено зміни до законів про ратифікацію Конвенції та протоколів до неї з тим, щоб змінити назву Конвенції, що згадується в текстах цих законів, на нову – Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод.

01.03.2006

 Поділитися