MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Над затриманими українцями у Мінську триває суд

13.03.2006    джерело: www.5tv.com.ua
Про затримання українських журналістів і студентів в Мінську

За попередніми даними, це шість українців, яких затримали напередодні під час зустрічі із виборцями кандидата у президенти Білорусі від демократичних сил Алєксандра Мілінкєвіча.

Як повідомляє кореспондент П’ятого каналу у Білорусі Ганна Гороженко, всі затримані, швидше за все, отримають адміністративне покарання у вигляді штрафу, а також будуть депортовані до України.

Під час зустрічі із єдиним кандидатом у президенти Білорусі від демократичних сил Алєксандром Мілінкєвічем були затримані близько двадцяти громадян України. Усі вони - представники українських політичних і громадських організацій. Деяких правоохоронці згодом відпустили.

Затримання українців під час учорашньої зустрічі із виборцями опозиційного кандидата у президенти Білорусі буде обговорювати із президентом Білорусі Алєксандром Лукашенком посол України в Білорусі Валентин Наливайченко.
Нагадаємо, у неділю у столиці Білорусі Мінську затримали знімальну групу 5 каналу. Це сталося під час зустрічі з виборцями опозиційного кандидата в президенти Олександра Мілінкєвіча. У репортерської групи були всі необхідні документи і дозволи білоруської влади. За кілька годин, після втручання посольства України в Білорусі, наших кореспондентів відпустили. Пізніше Ганна Гороженко розповіла, що її затримали разом із групою студентів з України, які були на мітингу.
Ганна Гороженко, 5-й канал:
- Коли ми передавали інформацію біля мене знаходилися українські студенти, ми планували підписати з ними інтерв’ю. В цей момент люди в штатському, у цивільній формі, які, не представляючись хто вони, почали заламувати руки нам, цим студентам, людям, які знаходилися біля мене. Вони почали їх садити до автомобілів. Все відбувалося дуже швидко і жодної можливості показати документи не було. Була лише можливість  сказати, що ми - журналісти, але на це ніхто не зреагував ніяким чином.

www.5tv.com.ua

 Поділитися