MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Беларуси обитатели палаточного городка готовятся к очередной ночевке на морозе

23.03.2006    джерело: www.charter97.org

Около 25 палаток остается стоять на Октябрьской площади в центре Минска. Сегодня несколько тысяч участников митинга высказали им свою поддержку. Ночью городок также посетит Александр Милинкевич. Несмотря на мороз, настроение у людей бодрое - они ждут объявленой демократическимим лидерами даты 25 марта, на которую запланирована массовая демонстрация оппозиции.

www.charter97.org

Протистояння в Мінську триває

22 March 2006 11:57

У центрі Мінська з неділі тривають акції опозиції, що протестує проти сфальсифікованих, на її думку, результатів президентських виборів. На головній площі білоруської столиці маніфестанти пробули вже другу ніч поспіль і йти не збираються.

Як повідомляє з місця події кореспондент "Радіо Свобода", в акції на Жовтневій площі беруть участь сотні людей. Там встановлено близько 20 наметів. Учасники акції мають намір зустріти на головній площі країни 25 березня - день старої білоруської конституції.

Площу оточили значні сили міліції. Влада відключила світло. Крім того, не працюють динаміки і мікрофон, біля якого виступали лідери білоруської опозиції. Більшість кафе, розташованих біля площі, закрито. Всі автомобілі оглядають. Міліція зупиняє молодих людей із рюкзаками й оглядає їх у пошуках наметів, теплих речей і спиртних напоїв.

Протягом вівторка затримано десятки прихильників опозиції. Серед них - лідер Об’єднаної цивільної партії Анатолій Лебедько. Суд засудив його до 15 діб арешту. Затримано також депутата парламенту Польщі Ярослава Ягалла. Його відпустили з умовою негайно виїхати з Білорусі.

Офіційна влада ніяк не коментує інформацію про арешти прихильників опозиції. За даними правозахисних організацій, у Мінську вже затримано понад 110 учасників акцій протесту.

Демократична коаліція

Уночі з мітингувальниками залишався єдиний кандидат у президенти від демократичних сил Олександр Мілінкевич.

Мілінкевич у розмові з журналістами сказав, що скинути чинну владу в Білорусі за допомогою мітингів не вдасться, і заявив про намір сформувати демократичну коаліцію.

Кандидат заявив, що не є організатором несанкціонованого мітингу в центрі Мінська. "Я не є організатором мітингу, я прийшов підтримати молодь, це було її рішення і її вибір", - сказав він.

За словами Мілінкевича, 25 березня опозиція має намір вийти на мітинг на Октябрську площу. Він сподівається, що цей мітинг буде ще численнішим.

Рада Європи й Україна закликали білоруську владу не застосовувати силу проти мирних маніфестантів.

За матеріалами "Радіо Свобода", РІА "Новости

 Поділитися