MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Кременчуці згадали сталінське минуле

03.04.2006   
кричуща справа зловживання кременчуських міліціонерів

Заява потерпілого в кричущій справі зловживання кременчуських міліціонерів, детально описаній в статті Олександра Курилова "У Кременчуці правопорядок захищають регіональні садомазохісти?"

Прокурору м. Кременчука

Павличуку Віктору Анатолійовичу

вул. 60 р. Жовтня, 4-а

Копія: Прокурору Полтавської області

36000, м. Полтава, вул. 1100-річчя

Полтави, 7

Копія: Секретаріату Президента України

01220, м. Київ, вул. Балекова, 11

Копія: Міністру внутрішніх справ України

Луценку Юрію Віталійовичу

01024, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10.

Бікмуліна Руслана Амангельдійовича, який проживає за адресою:

м. Кременчук, пров. Тополевий, 3, кв. 8,

тел. 6-81-85 дом., 3-63-04 раб.

Заява

8 березня о 9.40, до мене подзвонили в двері. За дверима були двоє невідомих, які попросили мене пройти з ними до участкового. На питання для чого, вони не відповіли, і сказали що вони не знають. Замість участкового мене привели в райвідділ, де було ще двоє чоловіків. Один з них, коли я зайшов, сказав: - "Садись, подобие человека". Потім він в не дуже чемній формі попросив розповісти про все, а я в нього запитав про що мені казати.

Мені почали погрожувати, а згодом й бити. Приблизно хвилин через 20 мене спитали про телефон Siemens A57 та дубльонку. Коли я сказав що нічого не знаю про телефон та дубльонку, мене продовжили бити. Потім зашли ще двоє, а згодом ще один. Мене били гумовою дубинкою, ногами та руками. Потім мене поклали на підлогу в наручниках за спиною і далі били по голові. Весь цей час, вони хотіли, щоб я розповів з ким і кому я продав телефон та дубльонку. На відповідь, що нічого такого я не робив, мене били знову і знову. Потім я нарешті дізнався, з їх слів, що це сталося в лютому. Я сказав, що в лютому я взагалі не був в тому районі, де це відбулося, і що в мене є свідки, але мене ніхто не слухав і тому мене били і били. Потім один з міліціонерів, зняв з мене штани і труси, і почав бити лінійкою по половому члену, мене також лякали, що зґвалтують за допомогою гумової дубинки. Потім вони написали протокол затримання, буцімто 07.03.06р. о 21.10 я йшов повз "Аваль Банк" у Крюкові, і голосно та нецензурно лаявся. До мене підійшов патруль, і побачивши, що я п’яний, хотіли провести мене до відділку, але я начебто вирвався і втік. Це - Не правда! Такого не було, і в той день о 21.20 я був у свого товариша, який може це підтвердити. Річ у тім, що коли я від нього йшов, то подивився на годинник, і на годиннику було 21.19. В суді я так і сказав, і суддя мене випустив, присудивши 51грн. штрафу.

До речі, коли я питав їх прізвища, мені не тільки не відповіли, а й декілька разів за це вдарили.

Один з міліціонерів, спитав, за кого я голосував, і коли я відповів що голосував за Ющенка, він сказав: - "За этого прыщавого урода!!! Смотри за кого я голосовал" і показав мені маленький прапорець "Партії Регіонів", декілька разів мене вдарив. Один з них сфотографував мене голого на фотоапарат мобільного телефону, і сказав, що якщо я комусь розповім про те що вони мене били, він розвісить фотографії на усіх стовпах.

Таким людям не місце у правоохоронних органах, їхнє місце за ґратами.

Прошу провести перевірку та вжити відповідних передбачених законом заходів до винних осіб.

Ксерокопія акту судово-медичного обстеження додається.

09.03.2006р. Бікмулін Р.А.

Винних покарали

13 співробітників МВС покарано, а двох з них мають звільнити з роботи. Такий результат вирішення скарги 21-річного кременчужанина, над яким познущалися у Крюківському районному відділі внутрішніх справ Кременчука.

Це сталося з працівником газети "Вісник Кременчука", котрого без будь-яких підстав забрали з дому і доправили в міліцію, до Крюківського відділення РВВС.

Все, що там сталося з потерпілим, його на допиті били й роздягали..., представники кременчуцьких ЗМІ винесли на всеукраїнське обговорення завдяки інтернет-виданню "Майдан". (Публікація на Майдані виявилася якнайефективнішою.)

Обговорювали ж місцеві міліцейські справи вже керівники управління внутрішніх справ Полтавської області та обласний підрозділ внутрішнього розслідування УМВС. Далі - керівники міського управління МВС спілкувався з батьками хлопця, якого було побито в міліції правоохоронцями. Сьогодні цей інцидент вичерпано, а винних, як стверджують в міському управлінні міліції, покарано.

"Я хочу, аби всі знали , ми наведемо лад у наших лавах і позбавимося від тих, хто ганьбить звання міліціонера", - так прокоментував наслідки жорстокого ставлення до затриманого під час слідства начальник міського управління внутрішніх справ Кременчука Василь Овчаренко.

Олександр Курилов

 Поділитися