MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бюро допомагає поновити права

03.04.2006    джерело: Юридичний вісник України, № 13 (561)
Харківське регіональне відділення Національного бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав людини i основоположних свобод продовжує роботу зi сприяння поновленню порушених прав i свобод громадян унаслідок недотримання судами норм Кримінально-процесуального кодексу України.

Харківське регіональне відділення Національного бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав людини i основоположних свобод продовжує ро­боту зi сприяння поновленню порушених прав i свобод громадян унаслідок недотримання судами норм Кримінально-процесуального кодексу України.

За інформацією, наданою Харківським CI3O облуправлінню юстиції, у першому кварталі цього року стосовно 106 oci6, які перебували в слідчих i тимчасових ізоляторах, суди не дотрималися вимог Конвенції у частині розгляду справ упродовж розумного строку. Зокрема, тривалий час не було призначено дату слухання справ щодо 41 особи; не надійшла у триденний термін копія вироку стосовно 21 особи; щодо 7-ми — упродовж двадцяти діб не надійшли розпорядження про набрання вироком за­конно! сили; 37 особам протягом чотирьох місяців не призначено дату розгляду справи в апеляційній інстанції.

Як повідомив начальник обласного управління юстиції Владислав Калінніков, регіональне відділення Нацбюро витребовує з м1сцевих судів Харкова та області детальну інформацію стосовно цих oci6. У разі підтвердження порушення прав обвинувачених, підсудних та засуджених — відділення Нацбюро вживає заходів, передбачених законодавством України, з поновлення прав i свобод громадян, які утримуються під вартою. Бюро також наголошує на необхідності притягнення до відповідальності працівників суду, діяльність або бездіяльність яких спричинила порушення прав i свобод громадян.

 Поділитися