MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Два роки повномасштабної російсько-української війни: Харківська областьХарків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняВикористання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму законуЕвгений Захаров отдаст Премию Гавела на зубные протезы пострадавшим от пыток россиянХарківська приймальня: допомогти кожномуКак врачи-волонтеры работают с пострадавшими от российской агрессииХарківська правозахисна група шукає Chief Communications OfficerРада нацбезпеки доручила перевірити рішення ВЛК про непридатність до військової службиБрати Клички, Тайра та Харківська правозахисна група отримують премію Лева КопелєваУ Координаційному штабі відбулася нарада щодо фактів порушення Росією вимог МГП600 кримінальних проваджень: Харківська правозахисна група надає допомогу потерпілим від злочинів РФ Рада ООН засудила РФ за насильницьке переміщення та депортацію українських дітейРік повномасштабної російсько-української війни: Харківська область‘Катю, у нас більше немає квартири’. Харківська студентка — про свій рік війниНацрада = Роскомнадзор? Чи загрожує свободі слова закон ‘Про медіа’?Харківська правозахисна група отримує половину Нобелівської премії Меморіалу і віддасть її постраждалим від війниДовічникам дали можливість умовно-дострокового звільнення — Верховна Рада ухвалила законПів року повномасштабної війни: Харківська область150 днів повномасштабної війни: Харківська область

У харківських виборах повинні розбиратися і міліція, і прокуратура

12.04.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
На думку губернатора, до ходу виборного процесу ніяких серйозних претензій ні в однієї з політичних сил немає. А от день голосування викликав чимало дорікань.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, вибори на Харківщині пройшли демократично, «навіть з елементами розгулу демократії». Саме тому, на думку губернатора, до ходу виборного процесу ніяких серйозних претензій ні в однієї з політичних сил немає. А от день голосування, особливо те, як політичні партії підготували членів комісії, викликав чимало дорікань.

Голова Харківської облдержадміністрації заявив, що має намір відправити в обласну прокуратуру офіційний лист, у якому будуть зазначені факти порушень під час виборів. Такі скарги, за словами Авакова, були спрямовані в обладміністрацію політичними партіями. На засіданні Ради по протидії злочинності і корупції Арсен Аваков попросив правоохоронців дати оцінку фактам, викладеним у цих скаргах. Деякі, на думку губернатора, заслуговують кримінального покарання. Особливу увагу Аваков попросив приділити конфліктові в Жовтневому районі м. Харкова. Територіальна комісія з виборів депутатів місцевої райради прийняла рішення перерахувати голоси виборців через скаргу «Народного Союзу «Наша Україна». Але, за словами голови комісії, члени тервиборчкому не змогли приступити до перерахунку голосів через те, що голова Жовтневої райради, член Партії регіонів Семен Єромецький дав указівку міліціонерові, що охороняв приміщення, нікого не пускати в кімнату з бюлетенями. Єромецький цю інформацію спростовує. Як вважає губернатор, розібратися в ситуації повинні і міліція, і прокуратура.

З різних джерел надходить інформація й про інші порушення. Тому не дивно, що на 12 квітня Харківська обласна територіальна виборча комісія досі не може порахувати результати виборів, що відбулися ще 26 березня.

 

 Поділитися