MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світу‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росіяни вбивали зі звірячою жорстокістю’ ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуНавіщо?Зруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряВже отримали дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постанову

В Уанеті є свобода слова - користувачі мережі

20.04.2006    джерело: podrobnosti.com.ua

В Уанеті є свобода слова - користувачі мережі

Понад 73% користувачів Мережі в наший країні вважають, що в українському сегменті інтернету панує свобода слова - виходить з дослідження, проведеного польською компанією Gemius. При цьому чинником, що сильно відрізняє думку користувачів на цю тему, є місце проживання.
Відродження незалежних ЗМІ і свобода висловлювання думок - ось деякі із змін, що відбуваються в Україні, що знаходиться на шляху до створення демократичної держави. Після "Помаранчевої революції" інтернавти в більшості своїй раді праву публічного висловлення своєї думки. Проте, як випливає з досліджень компанії Gemius, в деяких регіонах країни настрій швидше скептичний.
У свободу слова в українській мережі вірять понад 90% жителів Чернігівської області (95,9%), а також Волинської (93,22%), і всього лише кожен другий житель Луганської області (41,97%), Івано-Франківської (42,55%), Житомирської (49,72%), Миколаївської (51,16%), Вінницької (51,33%), а також Чернівецькою областей (51,71%). У столиці країни - Києві - на питання чи "Панує, на вашу думку, в українському сегменті інтернету свобода слова" ствердно відповіли майже 79 % інтернавтів. Проте для Київської області показник був значно нижчий (64,24%).
Як відзначають дослідники Gemius, отримані відповіді не свідчать про істотний поділ суспільства на проукраїнський захід і проросійський схід, проте демонструють наявні значні регіональні відмінності, видимі навіть в областях, що є сусідами.
Примітно, що впевненість в існуванні свободи слова в українському сегменті інтернету виразили майже порівну представники і молодого і старшого поколінь. На питання чи "Панує, на вашу думку, в українському сегменті інтернету свобода слова" ствердно відповіли приблизно 76% респондентів віком 15-24 роки і майже стільки ж (75,1%) опитаних віком старше 55 років. Найбільшим скептицизмом відрізнялася група користувачів віком від 45 до 54 років - на думку кожного четвертого респондента в українській мережі немає свободи слова (26,1%).

 Поділитися