MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Вербування до армії та затримання без обвинувачень: РФ продовжує вчиняти воєнні злочини‘7 днів, щоб залишити країну’: білоруському подружжю добровольців вдалося подати документи до ДМС після розголосу Позиція Харківської правозахисної групи щодо затримання та притягнення до кримінальної відповідальності Костянтина ЖевагоЇй мало виповнитися 53 роки. Житель Тростянця — про затримання і вбивство дружиниПозасудові затримання й насильницькі зникнення на Херсонщині, — дослідження Conflict ObservatoryНобелівську премію миру отримали український “Центр громадянських свобод”, білоруський правозахисник та російський “Меморіал”Російських та білоруських чиновників не бажають бачити на річниці визволення концтаборів Бухенвальд і Міттельбау-ДораУ Криму знову обшуки та затриманняБілоруська карта ПутінаБілорусь – друга в Європі за кількістю в’язнів на 100 тисяч населенняБілорусь: Радіо Свобода визнана «екстремістським формуванням»Крим: Нове затримання активістівБілорусь: Колесникову та Знака засудили до 11 та 10 років колоніїБілорусь: Колесниковій та Знаку загрожує 12 років позбавлення воліБілорусь: Верховний суд ліквідував Білоруську асоціацію журналістівБілорусь: ПЦ «Весна» безоплатно допоможе жертвам тортур у рамках універсальної юрисдикціїБілорусь: Слідчий комітет не знайшов порушень у діях силовиківБілорусь: Незалежний телеканал «Белсат» визнано екстремістськимБілорусь: «Ми не припинимо своєї правозахисної діяльності». Заява ПЦ «Весна»Білорусь: Протасевича й Сапегу перевели під домашній арешт

Білоруський опозиціонер одержав 2 роки за графіті

12.05.2006   
Районний суд Мінська присудив до двох років виправних робіт опозиційного активіста Артура Финькевича за політичні графіті.

Як повідомляє агентство «Reuters», районний суд Мінська присудив до двох років виправних робіт опозиційного активіста Артура Финькевича за політичні графіті, відхиливши обвинувачення в псуванні державного майна в особливо великих розмірах, згідно з яким опозиціонеру грозило від 7 до 12 років в’язниці. Про це повідомила присутня в суді представник правозахисної організації Тетяна Ревяко.

А.Финькевичу, що був затриманий 30 січня за нанесення 17 написів «Дістав» і «Ми хочемо нового», спочатку було пред’явлене обвинувачення в злісному хуліганстві і навмисному псуванні майна в особливо великих розмірах на суму більш $15 тисяч, однак обвинувачення змогло документально підтвердити збиток лише на $1 тисячу.

«Суддя відхилила статтю про нанесення збитку в особливо великих розмірах, оскільки ніяких документальних свідчень про цю величезну суму пред’явлено не було, а той збиток, що був доведений, ми вже оплатили», – сказала Т.Ревяко.

А.Финькевич, що знаходиться під арештом з моменту затримання, був звільнений у залі суду і відпущений під підписку про невиїзд, доти, поки влади не визначать для нього місце відбування покарання.

«Звичайно, ми вважаємо, що це політичні вирок, спрямований на те, щоб залякати молодь, для якої сьогодні в наших умовах графіті – один з небагатьох способів висловити своє відношення до політичних процесів, що відбувають у країні», – сказала Т.Ревяко.

Пізніше в Мінську був затриманий лідер опозиційної Об’єднаної цивільної партії Анатолій Лебедько, що направлявся на акцію протесту, присвячену пам’яті зниклого в 1999 році політика Юрія Захаренко.

«На Анатолія накинулося кілька людей, які із застосуванням грубої сили його затримали. Порвали сорочку. Ніяких причин затримання ані йому, ані нам не пояснили», – сказав повідомив заступник Ю.Захаренко Сергій Альфер.

З приблизно 70 учасників протесту, що вишикувалися в ланцюжок на центральній площі міста з портретами Ю.Захаренко в руках, ще п’ятеро також затримані міліцією.

Раніше за порушення при проведенні опозиційної акції протесту 26 квітня лідер об’єднаної опозиції Олександр Милинкевич, лідер Білоруського народного фронту Винцук Вечорко і профспілковий керівник Олександр Бухвостов були засуджені до арештів на 15 діб, а лідер опозиційного Молодого Фронту Дмитро Дашкевич і керівник опозиційної компартії Сергій Калякин – до арештів на 14 діб. Опозиція в Бєларусі протестує проти переобрання на третій термін президента країни Олександра Лукашенко на виборах 19 березня, підсумки яких не були визнані США і Євросоюзом.

11.05.2006

Наш інформ.
 Поділитися