MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Акція в Києві присвячена річниці розстрілу мирної демонстрації в Андижані.

13.05.2006    джерело: www.radiosvoboda.ua

Сьогодні у Києві біля узбецького посольства українські та міжнародні правозахисні організації, представники узбецької діаспори проводять мітингАкція присвячена річниці розстрілу мирної демонстрації в Андижані.

З мітингу повідомляє Дмитро Гройсман.

«Правозахисна організація “Міжнародна амністія” засудила український уряд, який видав у лютому до Узбекистану 11 шукачів притулку. Представник “Міжнародної амністії” в Україні Антоніна Барановська заявила: “Міжнародна амністія” вимагає негайного розслідування подій в Андижані з допуском міжнародних організацій. Ми закликаємо Україну виконувати свої міжнародні зобов’язання щодо шукачів притулку і біженців, а також провести розслідування випадку, який стався в Україні в лютому цього року».

В Україні просить притулок узбек Алішер, прізвища свого він просив не називати. Він був свідком подій минулого року в Андижані.Київ,

12 травня 2006 року  .Дмитро Ґройсман: - Алішер, Ви були очевидцем розстрілу мирної демонстрації в Андижані. Для Вас особисто цей день 13 травня 2005 року, що значив у Вашому житті?

Алішер: - В цей день в моєму житті сталася звичайно велика зміна, я став очевидцем цієї трагічної події, де були масові розстріли. Після цього я змушений був покинути свою країну, бо не можна вже було залишатися там. Тому що було зроблено все, щоб цю правду, як кажуть, не випустити на зовні.

- Алішер, а звідки Ви сьогодні отримуєте інформацію про те, що відбувається в Узбекистані? Чи є у вас контакти з сім’єю?

 Поділитися