MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти бунтують проти тотального контролю в Інтернеті

29.05.2006    джерело: www.pravda.com.ua

Журналісти критикують введення державного контролю Інтернет-ЗМІ, ініційованого Службою безпеки України.

Зокрема, заступник редактора інтернет-видання "Обком“ Сергій Сухобок назвав це рецидивом ментальності радянських часів, повідомляє "Німецька хвиля".

Він нагадав про роль Інтернету в поваленні режиму колишнього президента Кучми та сказав, що СБУ і так має технічні засоби для відстеження всього, що публікується в Інтернеті.

Натомість, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко не вважає, що ініціатива СБУ набуде подальшої підтримки, "оскільки шкода від наклепів в Інтернеті не більша, ніж від друкованих наклепницьких листівок".

Експерт зауважив, що факти судових позовів до впливових українських ЗМІ свідчать про їхню підконтрольність закону та суспільству. А випадки неправдивих публікацій маловідомими Інтернет-виданнями нездатні суттєво вплинути ані на політику, ані на суспільство.

Раніше начальник департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації СБУ Костянтин Бойко заявляв про необхідність державного контролю інтернет-ЗМІ.  (http://khpg.org/1148774621

Бойко виступив за проведення "колосальної роботи“ із тим, аби розробити критерії, за яких "державні органи будуть визначати що можна публікувати в Інтернеті, а що ні“.

 Поділитися