MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Білоруський Гельсінський комітет знову під погрозоюБелорусские власти оставили правозащитников без оргтехникиЄС занепокоєний тиском на Білоруський гельсінський комітетБелорусскому Хельсинкскому комитету даровали еще один год жизниООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світу‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росіяни вбивали зі звірячою жорстокістю’ ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуНавіщо?

Білоруських правозахисників намагаються ліквідувати

29.05.2006   

Міністерство юстиції Білорусії звернулося до Верховного суду країни з позовною заявою, в якій вимагає призупинити діяльність правозахисної організації – Білоруського Гельсінкського комітету («БГК»), повідомляє в понеділок видання "Газета".

У заяві вказується, що причиною для подібної вимоги послужив той факт, що «протягом тривалого часу республіканське громадське об’єднання «БГК» систематично порушує чинне законодавство Республіки Білорусія і власний статут».

Зокрема, правозахисникам закидають те, що під час парламентських виборів у жовтні 2004 року «у порушення виборчого законодавства даним громадським об’єднанням під виглядом своїх членів як спостерігачів на виборчі дільниці направлялися особи, які не були на той момент членами цього об’єднання».

Крім того, в заяві вказується, що комітетом допущені грубі порушення податкового законодавства. За фактом податкових перевірок були виявлені серйозні недоплати в бюджет. У результаті цього у відношенні РГО «БГК» були застосовані економічні санкції на суму понад 155 мільйонів білоруських рублів (близько 75 тисяч доларів). У позові відзначається, що заборгованість по платежах у бюджет дотепер не погашена.

На думку заступника голови Білоруського Гельсінкського комітету Олега Гулака, комітет намагаються закрити, щоб відомстити за критику недавніх президентських виборів у країні, внаслідок яких Олександр Лукашенко був переобраний на третій строк. У ході моніторингу виборів «БГК» виявив величезну кількість порушень виборчого законодавства.

Гулак підкреслив, що в грудні 2005 року «БГК» успішно пройшов перереєстрацію в Мін’юсті, і тоді ніяких претензій до правозахисникам не було пред’явлено.

Наш інформ.

 Поділитися