MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європейський суд з прав людини виніс чергове рішення

01.06.2006   

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити жителю Кіровоградської області 69-літньому Володимирові Федоренку 7,59 тис. євро за порушення його права на захист власності.

Про це сказано в повідомленні суду.

Відповідно до повідомлення, у квітні 1997 року позивач продав свій будинок Кіровоградському обласному управлінню юстиції.

Оплата за будинок проходила у два етапи, при цьому в договорі було зазначено, що незалежно від зниження курсу гривні сума оплати повинна бути еквівалентна не менше 17 тис. доларів.

При виплаті позивачеві другої половини суми курс гривні істотно впав стосовно курсу долара, тому Федоренко подав у суд позов проти обласного управління юстиції, тому що при виплаті не враховувалося зниження курсу гривні.

Українські суди відхилили позов Федоренка, тому що, відповідно до українського законодавства, гривня є єдиною валютою, яку можна було використовувати при внутрішніх угодах.

Позивач звернувся в Європейський суд по правах людини зі скаргою на порушення його прав на захист власності.

Європейський суд визнав порушення прав позивача й поставив за обов’язок Україні виплатити В.Федоренку 5,89 тис. євро за матеріальний і 1 тис. євро за нематеріальний збиток, а також 700 євро за видатки.

Таким чином, з початку року Європейським судом по правах людини винесено 36 рішень проти України.

Наш інформ.

01/06/06

 Поділитися