MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Відновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняОбмін полоненими, різдвяні ракети, російське громадянство викрадених дітей — підсумки тижняУзагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниНедоторканність літер і безправ’я людей. Дайджест російських протестівРеферальна мережа. Процедури функціонуванняЛьвівські реабілітологи вилікували дворічну дитину з Маріуполя, яка втратила навички ходьби після пережитого стресу Дружина голови МНС Росії може бути причетна до депортації українських дітей‘Бездоганну поведінку судом не встановлено’ — звіт за результатами моніторингового візиту до Надержинщинської виправної колонії №65 Трибунал для Росії, падіння гвинтокрила, ворожі обстріли — підсумки тижняПідробляли документи херсонських сиріт, щоб їх не вивезли до РосіїЗвіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 10 квітня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 12 березня 2022 року6 грудня – головне за деньЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 56 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.12.2020 ‒ 31.12.2020. Ч. ІІ 3 листопада – головне за деньОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 45 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 15.06.2020 ‒ 26.06.2020 Права в’язнів на охорону здоров’я та медичну допомогу (матеріали вебінару ХПГ 18.06.2021)

У Харкові створюється Центр соціально-психологічної реабілітації дітей

08.06.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
У проекті - створення в Центрі трьох відділень: постійного перебування, відділення надання медичної і психологічної допомоги і навчального відділення. Планується, що Центр зможе прийняти близько 150 дітей.

Про це заявив на прес-конференції, що відбулась 7 червня у Харківському міськвиконкомі, новий начальник служби у справах неповнолітніх Харківської міської ради Олександр Малько.

«До новостворюваного Центру планується направляти дітей для вирішення всіх їхніх питань, починаючи від статусу дитини при позбавленні батьків прав, до небажання йти додому через погану оцінку», - заявив Малько.

Вже знайдене приміщення для Центру - це відданий раніше в оренду дошкільний навчальний заклад. Після вирішення питання з переоформленням оренди, приміщення буде ремонтуватися і поетапно вводитися в дію. За програмою фінансування на 2005-20065 рр. передбачено фінансування Центру в обсязі 1 млн. 139 тис. грн., з них близько 1 млн. - на  повний ремонт будинку.

У проекті - створення в Центрі трьох відділень: постійного перебування, відділення надання медичної і психологічної допомоги і навчального відділення. Планується, що Центр зможе прийняти близько 150 дітей.

За словами Олександра Малька, відмінність Центру соціально-психологічної реабілітації, що створюється, від традиційних притулків, полягає у тому, що притулок забезпечує тимчасові послуги для дітей, що до нього потрапляють - «нагодували-взули-передали далі», а Центр займатиметься кожною дитиною стільки часу, скільки буде необхідно.

Навів харківський начальник служби у справах неповнолітніх і цікаву статистику щодо ситуації з дитячою безпритульністю та бродяжництвом:

За 4 місяці 2006 р., в ході 126 рейдів, проведених міською службою, було виявлено 314 дітей, що не мешкали вдома або, маючи домівку, прогулювали заняття в школі та вешталися вулицею. З них 60 займалися бродяжництвом та жебракуванням, 22 - токсикоманією, при цьому серед зазначених понад 300 неблагополучних дітей, 47 - дошкільного віку.

Причинами уходу дитини з сім’ї, як свідчить багаторічна українська практика, за словами Олександра Малька, є:

-  конфлікти з батьками - 31%;

-  пияцтво батьків - 28%;

-  конфлікти з однолітками - 36%;

-  насилля у сім’ях - 52%.

Сумарно кількість відсотків перебільшує 100%, тому що часто ці причини накладаються одна на одну.

Відмітив Малько й певний поступ, який відмічається останнім часом. Дитяча злочинність в Харкові за 4 місяці 2006 р., в порівнянні з відповідним періодом минулого року, скоротилася на 44,5%.

 Поділитися