MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нам храми не потрібні, нам гуляти ніде

14.06.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
Рішення про будівництво храму в центрі парку «Зустріч», що було видано біля року тому, на даний момент припинено 2 сесією Харківської міськради 5 скликання.

Голова Фрунзенської райради м. Харкова Тетяна Топчий вважає, що жителі району праві в тому, що в парку «Зустріч» не місце буддистському храмові. Як повідомила «Служба інформації 9-1-2» радіостанції «Нова хвиля», про це пані Топчий заявила на брифінгу в міськраді. Рішення про будівництво храму в центрі цього парку на 2,2 га, що було видано біля року тому, на даний момент припинено 2 сесією Харківської міськради 5 скликання.

«Жителі району висувають абсолютно справедливі вимоги», - прокоментувала свою позицію в цьому питанні Тетяна Топчий. - «На території Фрунзенського району не багато парків. Крім того, «Зустріч» так розташований, що в ньому можуть відпочивати жителі не тільки Фрунзенського, але й Комінтернівського району. Тому я вважаю, що паркова зона повинна належати територіальній громаді».

Однак члени в’єтнамської общини продовжують наполягати на тому, що в місті дуже багато буддистів, тому храм необхідно побудувати.

Взагалі, схоже на те, що новомодна харківська тенденція - припиняти будівництва, розпочаті колишньою міською «помаранчевою» владою - започаткована новою РЕГІОНальною більшістю міськради під гаслами захисту інтересів одних членів громади, призводе до попрання прав і свобод інших. В даному випадку мова йде про позбавлення права чималої частки мешканців Харкова (а буддистами є не тільки в’єтнамці, але й корінні харків’яни) на можливість безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, що є складовою свободи віросповідання, закріпленої статтею 35 Конституції України.

 Поділитися