MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

16 червня - ДЕНЬ СОЛІДАРНОСТІ ІЗ БІЛОРУССЮ.

16.06.2006   

13-00, УНІАН – прес-конференція: Презентація всесвітньої кампанії «За свободу політв’язнів у Білорусі!»
19-00, театралізований перформанс «Найгуманніший суд у світі» біля білоруського посольства (Коцюбинського, 3).

Починаючи з жовтня 2005 року, 16-го числа кожного місяця у Білорусі та поза її межами відбуваються акції, які мають привернути увагу до проблем прав людини та громадянських свобод у цій країні. 16 червня 2006 року в Україні, США, Польщі, Естонії, Франції, Канаді, Фінляндії, Росії і Німеччині правозахисники та громадянські активісти розпочинають кампанію проти несправедливих звинувачень політв’язнів, суди над якими мають відбутися найближчим часом.

Мова йде про екс-кандидата у президенти Олександа Козуліна, учасників громадської організації "Партнерство" Миколу Астрейка, Эніру Броницьку, Олександра Шалайка, Тимофія Дранчука та бізнесмена Миколу Автухевича.

Учасники прес-конференції в УНІАН, що відбудеться 16 червня о 13-00, розкажуть про репресії, які зачіпають усі прошарки білоруського суспільства та про дії, які планується провести у рамках кампанії по всьому світі, аби посилити міжнародний тиск. Учасники кампанії вимагають, щоби питання білоруських політв’язнів було піднято під час саміту «Великої Вісімки» у Санкт-Петербурзі. Також вони запропонують українській владі зробити конкретні кроки на підтримку кампанії «За свободу політв’язнів у Білорусі!»

У прес-конференції візьмуть участь:
Від України:
Володимир Чемерис, Українська Гельсинська спілка з прав людини
Галина Бочева, "Міжнародна Амністія"
Олександр Демченко, Ініціатива "Солідарність"
Від Білорусі:
Юлія Козуліна, дочка екс-кандидата в президенти та політв’язня Олександра Козуліна
Юрій Хащеватський, дисидент, кінорежисер
Валерій Левоневський, дисидент, лідер руху підприємців
Також під час прес-конференції буде продемонстрована відеорозповідь Поліни Астрейко, дружини одного із звинувачуваних.

О 19-00 біля білоруського посольства (Коцюбинського, 3) відбудеться театралізований перформанс «Найгуманніший суд у світі», на якому Олександр Григорович Лукашенко у властивій для себе манері допитає та засудить усіх присутніх включно із секретарем суду.

Додаткова інформація на сайтах:
http://za.nashih.info/
http://solidarity16.org/
http://belarus.org.ua/
або за телефоном 8-067 4055002 (Олександр Демченко)

 Поділитися