MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-конференція Харківської правозахисної групи ПРОТИ КАТУВАНЬ

23.06.2006   
26 червня – міжнародний день захисту жертв катувань ХПГ запрошує на прес-конференцію з приводу закінчення 3-річного проекту “Кампанія проти катувань і жорстокого поводження в Україні”

У понеділок 26 червня 2006 року о 12.00 у прес-центрі УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція Харківської правозахисної групи (ХПГ) з приводу закінчення 3-річного проекту “Кампанія проти катувань і жорстокого поводження в Україні”. Проект здійснюється Харківською правозахисною групою у партнерстві з іншими неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Теми для обговорення:
– масштаб застосування катувань та жорстокого поводження в Україні;
– оцінка виконання Україною міжнародних стандартів по забороні катувань;
– огляд результатів виконання проекту;
– праця Фонду професійного захисту жертв катувань;
– попередження катувань: програма дій на майбутнє.

Учасники:

Аркадій Бущенко адвокат, керівник програм ХПГ, член Громадської Ради при МВС з питань забезпечення прав людини

Євген Захаров співголова ХПГ, голова правління УГСПЛ, співголова Громадської Ради при МВС з питань забезпечення прав людини,

Олег Мартиненко полковник міліції, канд. юрид. наук, професор кафедри кримінального права Харківського національного університету внутрішніх справ, автор монографії „Детермінація та попередження злочинності серед персоналу органів внутрішніх справ України”

Іван Юхименко потерпілий від катувань з боку працівників міліції

У липні 2003 року ХПГ розпочала здійснення великого 3-річного проекту, який спрямований на поліпшення ситуації у сфері захисту від катувань в Україні. В ході виконання проекту проведені соціологічні та кримінологічні дослідження щодо причин та масштабів розповсюдження катувань, засновано Фонд професійного захисту жертв катувань, який підтримав десятки справ проти агентів держави, які застосовували катування, виграні важливі стратегічні справи в судах проти таких державних службовців, змінено на краще законодавство щодо запобігання катуванням, підготовлено декілька десятків професіоналів, здатних захищати жертв катувань, зміцнена антитортурна мережа громадських організацій.

Подробиці щодо проблеми катувань в Україні дивіться на сайті ХПГ http://khpg.org

Чекаємо на Вас у понеділок 26 червня 2006 року, о 12.00 у приміщенні прес-клубу агенції УНІАН за адресою: вул. Хрещатик, 4к.


Контакти:
Аркадій Бущенко (057) 75 75 166
Євген Захаров 8 050 402 40 64

 Поділитися