MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Моніторинговий візит до ДУ «Житомирська виправна колонія (№4)»Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2020 року14. ВРАЗЛИВІ ГРУПИ ЯК ОБ’ЄКТ ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ, КСЕНОФОБІЇ ТА ЗЛОЧИНІВ НА ҐРУНТІ НЕНАВИСТІПрава людини в Україні 2011. XXIII. ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ — ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИПрава людини в Україні 2009–2010. XXIII. Права жінок та ґендерна рівністьЧернівецька обласна організація “Комітет виборців“. Звіт про виконання програми «Права людини-2005» у Чернівецькій областіПрава людини в Україні - 2004. IX. СВОБОДА ВИРАЖЕННЯ ПОГЛЯДІВСВОБОДА СЛОВА 2001.СВОБОДА СЛОВА 1997-1999.18 - 25 червня 2003 р21 червня - 24 липня 2002 рокуЗвернення до Європейського суду з прав людини.Свобода слова по-українськи: Хоч якась є ...

В Україні знов нападають на журналістів - моніторинг ІМІ

14.07.2006    джерело: www.imi.org.ua

Як свідчить моніторинг Інституту масової інформації, у червні сталося декілька дуже тривожних злочинів проти журналістів. Серйозне занепокоєння викликає напад на журналіста Сергія Яновського у Херсоні. Напад, який мав на меті спробу вбивства журналіста засвідчує рівень незахищеності українських журналістів, що займаються гострими та резонансними темами. Традиційно правоохоронці не змогли «по гарячим слідам» розслідувати цю справу., і станом на сьогодні злочинці не знайдені.

Так само непокоїть і напад на фотооператора Андрія Авдошина у Харкові, фактично напад на нього є спробою перешкодити виконувати журналісту свої професійні обов’язки. Запрошений на сесію Харківської обласної ради депутат Верховної Ради Дмитро Шенцев напав на журналіста, фотокора агентств "Assocіated Press", "ІТАР-ТАРС", "Photolenta" Андрія Авдошина та побив його. Журналіст подав скаргу до міліції. Загалом у червні було зафіксовано 4 напади на журналістів, що є високим показником після помаранчевої революції.

Серед позитивних тенденцій – судове рішення на користь журналіста Юрія Чумака (журнал «Права людини»). Позов був поданий до Президента України за бездіяльність через не реагування глави держави на журналістські запити і був задоволений судом, що є позитивним прецедентом для українського правосуддя.

Барометр

 Поділитися