MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява Кримської асоціація вільних журналістів і Комітету з моніторингу свободи преси в Криму щодо вироку Володимиру Лутьєву

14.07.2006    джерело: www.imi.org.ua

Кримська асоціація вільних журналістів і Комітет з моніторингу свободи преси в Криму виражають свою заклопотаність і подив із приводу вироку Севастопольського Апеляційного суду у відношенні видавця і головного редактора газети "Євпаторійський тиждень" Володимира Лутьєва.

Нашого колегу, звинуватили в замовленні на вбивство колишнього депутата Верховної Ради Криму Миколи Котляревського, що часто виступав героєм викривальних матеріалів журналіста, суд присудив до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також прийняв рішення про стягнення з Лутьєва на користь Котляревського 100 тисяч гривень. Лутьєв, не згодний з таким рішенням суду, має намір направити касаційну скаргу у Верховний Суд України.

Кримська асоціація вільних журналістів і Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, не претендуючи на те, щоб брати під сумнів справедливість і законність вироку у відношенні нашого колеги, закликає Уповноваженого з прав людини у ВР України, добре знайомого з "справою Лутьєва" і голови Верховного Суду України з належною увагою поставитися до долі журналіста і дати оцінку діям суддів Апеляційного суду Севастополя.

Ми вважаємо, що в нашій країні повинне неухильно дотримуватися право кожного громадянина на неупереджений і справедливий суд.

Голова координаційної ради Лілія Буджурова

Асоціації вільних журналістів Криму

Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула

 Поділитися