MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Нас врятував собака…’Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 7 липня 2022 року«Мій трирічний син каже: путіна треба закопати в його бункері – тоді війни не буде» Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 24 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.01.2020–17.01.2020Законодавча ініціатива народу: рефлексії на законопроект № 1015Для зміни місця голосування тепер потрібна лише заява та паспорт, — ЦВКСьогодні — Всесвітній день свободи пресиДемократія доступна чи безпечна: українцям можуть дозволити голосувати поштою та в ІнтернетіЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалівЧи має Україна право не допустити російських спостерігачів до виборів Президента?Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 140 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 28.08.2017 – 01.09.2017"Сіра зона" - життя посеред війни. Жованка та БахмуткаЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 111 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 06.02.2017 – 10.02.2017"Виживанці". Мар’їнкаОй, ти, діду Миколай, на вибори не гуляй…Зловживання адмінресурсом і методи боротьби з нимКомпетенція і повноваження місцевих органів влади під час організації та проведення місцевих виборівIX. Огляд дотримання права на вільні вибори та участь у референдумах у 2014 роціИнтриги ЦВК в зоне проведения АТОЦВК припинила реєстрацію кандидатів у депутати

Четверта школа з виборчого права відбулась у Феодосії

19.07.2006   
Юрій Чумак, учасник Школи, активіст «Порозуміння»
4 – 11 липня 2006 р. у Феодосії відбулась Четверта літня школа з виборчого права, що проводилась в межах проекту «Сприяння організації виборів в Україні», за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID).

4 – 11 липня 2006 р. у Феодосії відбулась Четверта літня школа з виборчого права, що проводилась в межах проекту «Сприяння організації виборів в Україні», за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID).

Понад 50 молодих людей з усієї України – студенти, представники громадських організацій, науковці, що цікавляться питаннями права та виборів, – взяли участь у лекційному курсі та круглих столах, семінарах і практичних заняттях Школи.

Як зазначив при відкритті Літньої школи один з її організаторів – народний депутат України ІІ-го скликання, експерт з виборчого права Володимир Ковтунець, цьогорічна Школа є найбільш представницькою серед всіх, що були проведені в Україні в рамках проекту. І не тільки за контингентом учасників, але й по викладацькому складу. Достатньо зазначити, що  перед слухачами виступили такі визнані професіонали, як професор права В. Кампо, члени ЦВК М. Ставнійчук та А. Магера, професор соціології П. Жук, експерт з питань виборчого законодавства С. Кальченко, голова Фонду «Демократичні ініціативи» І. Кучерів, професор Канзаського університету Е. Херрон, міський голова м. Дебальцеве (Донецька обл.) А. Бондарчук, політологи Є. Жеребецький та А. Романюк, експерт з виборчих питань О. Барабаш та інші фахові спеціалісти в галузі права і виборчого законодавства.

Особливістю Школи було те, що заняття проводились у демократичному, плюралістичному дусі, коли всі учасники – і викладачі, і слухачі – мали можливість висловити власну думку з будь-якого питання, обмінятися досвідом, обговорити важливі чинники виборчого права.

В рамках проведення багатоденного тренінгу було організовано обрання кращого учня Літньої школи з виборчого права, яке проводилось у відповідності з механізмом, визначеним Законом України «Про вибори народних депутатів України». Були утворені власні ЦВК, Адміністративний суд та зареєстровано 2 «політичні партії» – «Шанс» та «Порозуміння», лідери яких і взяли участь в інсценованих виборчих перегонах. Проводилась політична агітація, дебати між партійними керманичами, соціологічні опитування та, навіть, місцевий екзітпол. За підсумками голосування, що відбулося в останній день проведення Школи, найкращим учнем було визнано провідника «Порозуміння», молодого аспіранта одного з київських вузів Сергія Зайцева.

Крім того, наприкінці вчення було проведено тестування, за підсумками якого всі слухачі отримали з рук голови ЦВК Ярослава Давидовича та керівника Проекту Яреми Бачинського свідоцтва про успішне навчання у Літній школі з виборчого права.

Молоді люди роз’їхалися по рідним місцям із новим багажем знань, умінь та навичок, маючи адреси нових друзів та однодумців. Хочеться вірити, що, як би не розпорядилась доля, до лав яких політичних сил не потрапили б у майбутньому слухачі Школи, вони, пригадавши все, чому навчались у Феодосії, завжди матимуть можливість використати свій шанс на порозуміння. І наступні вибори відбуватимуться в Україні тільки за нормами закону і права.

 

 Поділитися