MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Медіа-профспілка пропонує СТБ не вдовольнятися вибаченням, а взяти у Калашникова гроші

20.07.2006    джерело: www.imi.org.ua
Як і раніше, Медіа-профспілка вважає напад на журналістів, що виконують свою роботу, злочином проти суспільства.

Медіа-профспілка вважає обов’язковою виплату матеріальної та моральної компенсації працівникам телеканалу СТБ, які постраждали від нападу депутата Калашникова та його охорони 12 липня 2006 року. „Практика виплати компенсації прийнята в багатьох країнах і передбачена нашим законодавством, – каже Сергій Гузь, голова Незалежної Медіа-профспілки України. – Наприклад, у Великобританії, коли поліція застосовує силу до журналістів, то потім часто змушена компенсувати завдану шкоду, в тому числі й моральну”.

За його словами, також важливо, щоб слідчі довели до суду кримінальну справу, порушену 15 липня Прокуратурою Печерського району Києва за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістки Маргарити Ситник та оператора Володимира Новосада. Як і раніше, Медіа-профспілка вважає напад на журналістів, що виконують свою роботу, злочином проти суспільства.

 Поділитися