MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

12 копійок на візит до лікаря

03.08.2006   
Юрій Чумак
У першій половині 2006 року в Харкові на одне відвідування амбулаторно-поліклінічної мережі виділялося з бюджету 12 копійок.

За інформацією газети «Комсомольська правда –Україна», у першій половині 2006 року в Харкові на одне відвідування амбулаторно-поліклінічної мережі виділялося з бюджету 12 копійок.

Про це днями розповів виконуючий обов’язки начальника міського управління охорони здоров’я Юрій Сороколат. За його даними, цього року кожен місяць на охорону здоров’я одного харків’янина місто витрачало в середньому 15 гривень 97 копійок. На харчування в міських лікарнях виділялося 93 копійки в день, а на ліки хворим у стаціонарах міста – по 2 гривні 90 копійок у день.  

Як повістив Юрій Сороколат, в останні три роки медики спостерігають постійне погіршення стану здоров’я харків’ян. За цей час на третину збільшилася кількість людей із хронічними захворюваннями серцево-судинної системи, органів дихання, травлення, ендокринної, нервової систем, слуху та зору.

З огляду на таке фінансування системи охорони здоров’я та погіршення екологічного стану довкілля, така ситуація не виглядає дивною.

 Поділитися