MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Замовників нападу на Катерину Гандзюк засудили до 10 років позбавлення воліШвейцарія: Федеральна прокуратура розпочала розслідування нападу на швейцарського журналіста в УкраїніНапади на об’єкти гумдопомоги та евакуаційні колони: Дослідження T4PAmnesty International: Напад на Маріупольський драмтеатр – воєнний злочин, вчинений російською армієюПобиття журналіста: нападникам обрано запобіжний західКиївському патрульному оголосили підозру через напад на журналістаЖертви мін на Донбасі, депортації з Криму, напади на журналістівНа українських журналістів нападають щоп’ять днів – НСЖУПоліція розслідує напад на режисерку Таїсію КутузовуНапад на Балуха: підозрюваного затриманоУ грудні минулого року – 9 нападів на журналістівТри напади за два дніЩе два нападники на харківського оператора – під домашнім арештомКрим: У Бекирова в СІЗО – напади ядухи та кашель із кров’юНові напади на ЛГБТ (ВІДЕО)Напад на активістку в ОдесіЗ початку року – 13 нападів на журналістівВинні в побитті сотень журналістів під час Євромайдану залишаються непокаранимиХвиля нападів на храми УПЦ МПРосія: Скоєно напад на керівника ПЦ «Меморіал» у Дагестані

В Запорожжі напали на журналіста

04.08.2006    джерело: Інститут масової інформації
3 серпня близько 4 години ранку відбувся інцидент із нападом на журналіста газети «Зеркало Запорожья», що закінчився стріляниною.

3 серпня близько 4 години ранку в запорізькому нічному клубі «Революція» відбувся інцидент із нападом на журналіста газети «Зеркало Запорожья», що закінчився стріляниною.

Директор нічного клуба Олег Скрипак разом з охоронцем клуба, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, напав на відвідувача – фотокореспондента щотижневика «Зеркало Запорожья» Олександра Рибаса і почав його бити. Директор клубу мотивував свої дії тим, що «потерпілий сфотографував трьох дівчат з числа відвідувачок».

За словами пана Рибаса, один із нападників – охоронець – схопив його ззаду за руки, а директор наніс кілька ударів кулаком в обличчя. Фотокореспондентові вдалося вирватися і витягти з кишені балончик з перцевим газом «Шок», який він розпорошив у приміщенні. Вибігши разом з нападником на вулицю, Олександр Рибас піддався повторному нападові. Намагаючись утекти, співробітник газети побачив за собою погоню в особі директора клуба і застосував газовий пістолет, після чого викликав міліцію.

Наряд міліції, що приїхав на місце пригоди, доставив потерпілого, двох нападників і трьох свідків у Ленінський райвідділ міліції Запоріжжя, де свідчення всіх присутніх при інциденті осіб були запротокольовані. Директор клубу, що напав на журналіста, пан Скрипак, був госпіталізований. У лікарні йому був поставлений діагноз «хімічні опіки першого ступеня». У потерпілого журналіста зафіксовані гематоми на обличчі й в області шиї.

 Поділитися