MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Парламент приступив до розгляду питання суддів КСУ і спробував увічнити політреформу

04.08.2006    джерело: www.helsinki.org.ua
Верховна Рада прийняла законопроект № 1253, яким забороняється Конституційному суду переглядати останні зміни до Конституції.

У Верховній Раді України почалась процедура призначення суддів Конституційного Суду України.
Голова парламентського Комітету з питань правової політики Євгеній Кушнарьов відзначив, що його Комітет розглянув усі 11 внесені кандидатури.
Нагадаємо, що процедура голосування за суддів Конституційного Суду буде проходити шляхом таємного голосування, що почнеться після виступу всіх кандидатів.

Також парламент прийняв законопроект № 1253, яким забороняється Конституційному суду переглядати останні зміни до Конституції. Абсурдність цього закону очевидна, оскільки Конституційний суд користується у своїй діяльності Конституцією України. Конституцією визначено вичерпну юрисдикцію суду. І законом вона не може змінюватися. Проект подали соціалісти.

Цим парламент ще раз підтвердив свою професійну нездатність, правову безграмотність та неповагу до судової гілки влади в особі Конституційного суду України.

Крім того, парламентарі внесли зміни до закону про Конституційний суд, скасувавши одномісячний термін приведення до присяги суддів КСУ, чим законодавчо закріпили примху Верховної Ради України за власним бажанням відкладати присягу. Фактично цим увічнюється практика парламенту блокувати роботу КС через не прийняття присяги суддів.

 Поділитися