MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Другий за тиждень смертельний постріл пролунав в українській армії

11.08.2006   
Юрій Чумак, ХПГ

11 серпня з Андрієм Губіним прощатимуться на його батьківщині – у Докучаєвську Донецької області. Це вже другий за тиждень смертельний постріл, що пролунав в українській армії.

Чергове вбивство у лавах української армії трапилося у механізованій частині в Білій Церкві. Напередодні у військовій частині проводили планові стрільби. За попередньою інформацією, 20-річний Денис хотів налякати товариша і спрямував йому в обличчя автомат «АК-74». Потім зняв запобіжник та вистрелив. 18-річний Андрій помер на місці. За фактом вбивства порушено карну справу.

Журналістам потрапити до військової частини неможливо. Командир частини Руслан Хомчак від коментарів журналістам відмовився, посилаючись на те, що він вирушає на батьківщину вбитого Андрія Губіна, щоб взяти участь у церемонії поховання.

За фактом вбивства слідство веде Військова прокуратура білоцерківського гарнізону. Але і там порожньо. А хто залишився на робочих місцях, пояснюють: слідчі на місці подій, а тому говорити про причини та мотиви злочину – зарано.

Водночас у Білоцерківській військовій прокуратурі обіцяють розповісти про попередні результати слідства впродовж найближчої доби. Кажуть, що Андрій Губін, якого застрелив співслужбовець, прослужив лише 4 місяці.

Це вже друге вбивство в українській армії за останній тиждень. Нагадаємо, що 6 серпня у військовій частині Командування сил підтримки ЗС України, що дислокується у с. Селещина Полтавської області, сталася надзвичайна пригода, внаслідок якої загинув рядовий Руслан Пащенко.

Трагедія сталася приблизно о 17.15 біля приміщення чергового військової частини. Попередньо встановлено, що черговий частини майор В. розмовляв з радіотелеграфістом вузла зв’язку рядовим Русланом Пащенком. Під час розмови між ними виникла суперечка. Діставши табельну зброю – пістолет Макарова – майор В. зробив постріл в голову рядового.

Важкопораненого Руслана Пащенка автомобілем швидкої медичної допомоги терміново було доставлено до Центральної районної лікарні смт. Машівка Полтавської області. Під час хірургічної операції від отриманого поранення рядовий помер.

Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону відносно майора В. порушено кримінальну справу. Ведеться слідство. За чутками, в момент інциденту майор В. знаходився у стані алкогольного сп’яніння.

 Поділитися