MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Russia admits to passing death sentence against imprisoned Crimean Tatar civic journalist Amet SuleimanovUkrainians banned from their homes as ‘undesirable elements’ by Russian invader ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуNo more tolerance to Putin’s regime! ‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев ‘One brother perished, the second was barely saved’ — the story of a resident of ZahaltsiUN records 32 summary executions by Russia of Ukrainian prisoners of war since December Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в МаріуполіReal terrorists free to act while Russian FSB tortures political prisoners for 'good statistics' Russia’s fake ‘Donetsk republic’ moves to appropriate Ukrainians’ homes on occupied territory ‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’‘The Russians killed people with bestial cruelty’Ukrainian POW sentenced to life for defending Mariupol in brutal Russian replay of fake occupation court ‘trial’ Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ

У Cокирянській колонії засуджених годують хлібом із черв’яками

16.08.2006   
На Гарячу лінію з питань підприємництва Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, з надійного джерела надійшла інформація, що у виправно-трудовій колонії № 67 міста Сокиряни Чернівецької області, особам, що відбувають покарання у відділенні ТЗ (тюремне утримання камерного типу), 11 серпня 2006 року на вечерю, був виданий хліб з черв’яками. Починаючи з 11.08 до сьогоднішнього дня (15.08) 100 чоловік голодують. Офіційну заяву на ім’я начальника колонії Ліпінського Віктора Станіславовича засуджені не писали, просто відмовляються від прийому їжі.

На Гарячу лінію з питань підприємництва Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, з надійного джерела надійшла інформація, що у виправно-трудовій колонії № 67 міста Сокиряни Чернівецької області, (далі ВТК-67), особам, що відбувають покарання у відділенні ТЗ (тюремне утримання камерного типу), 11 серпня 2006 року на вечерю, був виданий хліб з черв’яками. На вимогу поміняти хліб, черговий помічник начальника колонії не прореагував. Натомість! сказав, щоб ті, хто відбувають покарання, не звертали увагу на таку(!) «харчову добавку» і продовжували вечерю.

Починаючи з п’ятниці (11.08) до сьогоднішнього дня (15.08) 100 чоловік голодують. Офіційну заяву на ім’я начальника колонії Ліпінського Віктора Станіславовича засуджені не писали, просто відмовляються від прийому їжі.

Засудженні вимагають одне: – покращити якість продуктів харчування.

Ігор Кухарчук, терміново надіслав листа начальнику відділу державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Василю Соловйову, у якому заявив, що вбачає «масове порушення прав людини у ВТК-67». Після чого просив його вивчити обставини і сприяти вирішенню конфліктної ситуації. Повідомити правління Центру про вжиті заходи у визначені законом терміни. 

Йшов час...

Дещо згодом Ігор Кухарчук повідомив «БукІнфо», що сьогодні ж телефонним дзвінком на «Гарячу лінію» йому було повідомлено, що в 13-30 15 серпня 2006 року, голодування засуджених в кількості 100 осіб у виправно-трудовій колоні! ї № 67 м. Сокиряни Чернівецької області припинено.

Це стало можливим завдяки втручанню у вирішення конфліктної ситуації начальника департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Василя Соловйова. Про ситуацію, що виникла у ВТК-67 було проінформовано голову Чернівецької ОДА Володимира Куліша, голову Чернівецької облради Івана Шилепницького та ЗМІ.

Завдяки спільним діям влади, ЗМІ, громадськості конфлікт вичерпано. Начальник ВТК-67 Ліпінський В.С. пообіцяв, що цього більше не буде, проте з посиланням на недостатнє фінансування свого закладу. Через Гарячу лінію, встановлено постійно діючий зв’язок з ВТК-67 і про всі можливі порушення прав людини надалі будемо інформувати, як владу так і громаду. 

Єдине, що викликало здивування – пан Кухарчук розіслав ЗМІ обидва листи... лише сьогодні 15 серпня. Виходить, якби питання не було б позитивно вирішено для засуджених (4 дні люди голодували!), то і преса б про це все не знала?!

15.08.06

 

 Поділитися