MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В’язні у Бердянську вчинили спробу самогубства

21.08.2006    джерело: www.bbc.co.uk

Державний департамент з виконання покарань підтвердив інформацію про спробу колективного суїциду в’язнів Бердянської виправної колонії Запорізької області.

П’ятеро в’язнів намагалися позбутися життя, аби послабити режим у виправному закладі.

Низка українських Інтернет–видань повідомили, що позбутися життя намагалося 20 в’язнів. За неофіційною версією, через протест проти дій адміністрації колонії.

У Державному департаменті виконання покарань факт надзвичайної ситуації Бі-Бі-Сі підтвердили, але зауважили, що намагались укоротити собі віку п’ятеро мешканців колонії.

„Вимагали п’ятеро людей послаблення режиму. Власне це все, що я можу сказати. Установа - є установа і є свій режим, який не можна порушувати”, - сказала речник держдепартаменту з виконання покарань в Україні Оксана Вєлкова-Лагода.

За її інформацією, за даним фактом працювала спеціальна комісія, яка вивчала обставини і мотиви інциденту.

В Україні це вже третя спроба ув’язнених скоїти суїцид на знак незгоди з діями керівництва виправного закладу . Раніше намагалися покінчити з життям в’язні Харківського СІЗО і Львівської виправної колонії.*

http://khpg.org/1147699452,  http://khpg.org/1148774426

 Поділитися