MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Про Генріха Алтуняна‘Членові Гельсінської групи на волі бути не можна було: якщо закінчувався термін — йому робили нову справу’, — Василь ОвсієнкоВідкритий лист колишніх політв’язнів – учасників демократичного руху в Радянському Союзі у зв’язку з відкриттям в Москві пам’ятника жертвам політичних репресійОбзор событий в мае 2017 года на ОТДЛОПоверненняМузей «Перм-36» – совість Росії5. Право на приватністьУкраїнська Громадська Група сприяння виконанню Гельсінкських угодНіна Михайлівна Марченко ( 7. 02. 1929 – 15. 04. 2011)«Духовний вишкіл ҐУЛАҐу»Прощання з Михайлиною КоцюбинськоюСбор подписей в защиту арестованных в БелоруссииХарківська правозахисна група. РІЧНИЙ ЗВІТ 2008Постановление апелляционного суда г. Киева по уголовному делу по факту совершения геноцида в Украине в 1932–1933 гг.Постанова апеляційного суду м. Києва у кримінальній справі за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932–1933 рокахВікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Народження нового панівного класу в УкраїніПерший постріл Української РеволюціїПрава людини в Україні - 2006. XX. Основні проблеми порушення прав людини у випадках домашнього насильства«Світличеня» згасло...

Швидка міліцейська допомога

08.09.2006   
Юрій Чумак
7 вересня у Харкові встановлено перший в Україні пристрій для термінового виклику міліції. Розташований він на площі Свободи, біля виходу з метро «Університет».

Перший заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Павло Яненко продемонстрував журналістам роботу нового пристрою під умовною назвою «екстрений виклик міліції».

За словами П. Яненка, будь-яка людина, якій негайно буде потрібно допомога міліції, зможе натиснути кнопку виклику, і через 5 хвилин на місце події повинний прибути наряд міліції. Пристрій розроблений харківськими ТОВ «Євросвязь» і ВАТ «Хартрон». Як повідомляє інформагенція «Status Quo», деталі були виготовлені на експериментальному заводі при Харківському національному університеті радіоелектроніки. За словами технічного директора ТОВ «Євросвязь» Дмитра Білоусова, апарат виготовлений з міцної сталі товщиною 3 мм і має два ступені захисту, тому зламати або украсти його неможливо (хоча, як на мене, за сучасної української реальності, немає нічого неможливого). Крім того, за пристроєм установлене відеоспостереження, – «про всяк випадок» відзначив пан Яненко.

Як повідомив П. Яненко, до кінця року ГУМВД у Харківській області планує установити 25 таких пристроїв у місті та 25 – в області. «На апаратах, встановлених в області, буде три кнопки: для виклику пожежних, міліції і швидкої допомоги», – підкреслив П. Яненко. Вартість одного пристрою – 1500 гривень. Апарат із трьома кнопками коштує 1700 грн. За словами Д. Білоусова, планується почати конвеєрне виробництво пристрою. Уже надійшли заявки на його придбання з Миколаєва, Одеси і Полтави.

Встановлення таких пристроїв, на думку поважних міліцейських начальників, сприятиме покращенню криміногенної ситуації в місті, бо городяни матимуть можливість скористатися «швидкою міліцейською допомогою». Проте, от чи буде вона швидкою – це більше залежить не від технічних ноу-хау (запровадження яких, без сумніву, є позитивним явищем), а як завжди, від людського фактору.

Увечері того ж дня, 7 вересня, повертаючись з роботи додому, мав можливість спостерігати таку «картинку з натури»: на центральній станції Харківського метрополітену, яка носить анахронічну назву «Радянська», двоє юнаків напідпитку билися з третім, який захищав свою дівчину. Він був тверезим, крім того, схоже на те, що обізнаний у якомусь східному єдиноборстві, тому поступово сам перейшов у наступ, і вже дівчині приходилось його відтягати. Але, це не головне. Найцікавіше, що протягом усього «побоїща» у метро через гучномовець лунали голоси працівників метро, що просили співробітників міліції терміново підійти та навести лад. Однак, «звитяжні» правоохоронці так і не з’явилися. Ані екстрено, ані повільно. Хоча на кожній станції метро є чергові міліціонери…

Мабуть, вищенаведений епізод є непоказовим, і в усіх інших випадках співробітники МВС виявляються більш спритними і завжди приходять на допомогу потерпілим. Можливо, бо, взагалі, так ПОВИННО БУТИ.

 Поділитися