MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кримські екологи святкують перемогу

13.09.2006    джерело: www.civicua.org
Віктор Ющенко відмінив рішення від 23 вересня 2005 року «Про заходи щодо створення кримського морського транспортно-промислового комплексу Донузлав».

Завдячуючи зусиллям громадськості, представників засобів масової інформації, Представництва Президента України в Автономній республіці Крим і неодноразовому інформуванню глави держави Президент України Віктор Ющенко Указом № 752/2006 від 11.09.06 відмінив рішення від 23 вересня 2005 року «Про заходи щодо створення кримського морського транспортно-промислового комплексу Донузлав».

Доленосне рішення для Криму і України в цілому не могло не потішити всіх тих, хто прикладав чималі сили у боротьбі проти технократів – лобістів проекту. Дана перемога – результат спільних зусиль екологів, вчених, журналістів, депутатів різних рівнів, Представника Президента України в АРК, що розуміють необхідність збереження унікального західно-кримського побережжя Криму, збереження безцінних пляжів Каламітської затоки.

Відміна указу про створення ТПК «Донузлав» свідчить про те, що перемогти в цій нелегкій боротьбі можна лише в тому випадку, якщо консолідувати сили. Указ 2005 року, який обіцяв по суті смертний вирок для західного Криму і всесвітньо відомої дитячої здравниці Евпаторії, зробив Віктора Ющенка персоною нон грата для кримської екологічної громадськості. Але, мабуть, президент вчасно виправився.

Кримська республіканська асоціація «Екологія і мир» вітає всіх з цією знаменною подією міждержавного рівня і закликає надалі також твердо стояти на захисті унікальної природи Криму

 Поділитися