MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Пермського журналіста заарештували за розголошення інформації про місцеву міліцію

15.09.2006    джерело: http

У Пермі арештований фотограф місцевої опозиційної газети «Пермський оглядач» Володимир Корольов.

Суд видав санкцію на арешт по запиту прокуратури, що обвинуватила журналіста в розголошенню свідчень, що складають державну таємницю.

Редактор «Пермського оглядача» Тетяна Соколова розповіла, що в даний час Корольов знаходиться в СИЗО. Нікого, крім адвоката, до нього не пускають.

По її ж словах, переслідування арештованого журналіста почалося ще в серпні. У квартирі журналіста співробітники Рубопа зробили обшук. При цьому вони вилучили комп’ютер, цифрові диски й особисті речі.

Нагадаємо, що Володимира Корольова, що був співробітником ГУВД Пермі, обвинувачують у тому, що він незаконно добув і піддав розголошенню інформацію про одне із самих засекречених підрозділів місцевої міліції – оперативно-пошукове управління.

Колеги арештованого журналіста думають, що його переслідують через тверду опозицію місцевій владі.

14-09-2006

 Поділитися