MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент УкраїниВ эвакуацию я поехал в одних штанах, сапогах, курточке и с документамиУряд запровадить тимчасове посвідчення громадянина України Компенсації за пошкоджені ворогом автівки — до ВР подали законопроєктСтроковиків демобілізують — депутати ухвалили законПравоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених У Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти України11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)До України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт Законопроєкт про мобілізацію дозволить призивати з 18 років за певних умовЗакінчення виконавчого провадження: які є підстави для цього?Використання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму законуІл-76, масований обстріл, незаконне всиновлення українських дітей — підсумки тижняСоборність України: через спротив, піт і кров…Хімічна зброя, цивільні у російському полоні, третина України забруднена мінами — підсумки тижняМова: зброя для спротиву чи об’єкт для обмежень?Окупанти не пускають експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕСУкраїнські правоохоронці виявили 104 російські катівні у восьми областях УкраїниРосія має повернути ще шістьох дітей до України Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війни

Чиновники вигадали новий гриф для секретних нормативних актів

18.09.2006   
Ольга Гончарова
Чиновники придумали новий гриф для втаємнічення документів - Для внутрішньго використання!

З початку 2005 року Альянс «Майдан» проводить акцію «Для Друку!» за оприлюднення всіх «секретних» матеріалів, виданих органами влади. Акція підтримана, зокрема, Міжнародним фондом «Відродження» в межах проекту «Реалізація права на доступ до інформації про діяльність влади».

Протягом цієї кампанії Альянс «Майдану» вимагав зняти всі незаконні обмежувальні грифи з усіх нормативних актів, виданих усіма державними органами України. Ті з них, що насправді містять державні секрети, повинні бути віднесені до державної таємниці відповідно до Закону України «Про державну таємницю», або до відомостей з грифом «Для службового користування», а інші – без винятку і у повному обсязі відкриті для суспільства.

Реакція влади дуже специфічна, і є ще одним свідченням не тільки відкату назад, а й намагання вийти з-під критики громадськості, а й залишити «все по-старому». Доводить громадськість незаконність грифів «Не для друку»,який не передбачений законом України «Про інформацію», – добре, чиновники придумали новий гриф «Для внутрішнього використання», який теж, так само незаконний.

Саме такий гриф застосувало Міністерство аграрної політики України для Наказів № 472 та 473 від 28 серпня 2006 року. До речі, Міністром аграрної політики України є Мельник Ю.Ф., призначений на цю посаду за квотою комуністів.
 Поділитися