MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Закон про заборону Конституційному Суду здійснювати ревізію змін до Основного закону, які набрали чинност, буде переглянуто

20.09.2006    джерело: www.pravda.com.ua

47 депутатів звернулися до Конституційного Суду з вимогою визнати нелегітимною заборону КС здійснювати ревізію змін до Основного закону, які набрали чинності.

Депутати вимагають визнати неконституційним зміни до закону "Про Конституційний Суд", які містять таку норму.

Як повідомив депутат Михайло Поживанов, крім нього, це подання у КС будуть представляти Василь Куйбіда з "Нашої України" та Олег Недоша з БЮТ.

Він додав, що у вівторок увечері зареєстрував це подання у КС.

"Депутати, які ухвалили такі зміни до закону про КС, неприпустимим чином намагаються втрутитися у повноваження КС, намагаючись вплинути на діяльність суддів. Ця заборона суперечить фундаментальним положенням Конституції щодо розподілу влади на законодавчу, виконавчу і судову", - сказав Поживанов.

Як відомо, раніше Верховна Рада заборонила Конституційному Суду проводити ревізію внесених змін до Конституції.

Див. також : http://khpg.org/index.php?id=1154892285  і http://khpg.org/1154957424

 

 Поділитися