MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп

21.09.2006    джерело: www.imi.org.ua
Не зважаючи на повідомлення представників фракції Партії регіонів у парламенті, на даний момент законопроект не відкликано.
Шостого вересня 2006 року н.д. В.О. Кисельов (фракція «Партії Регіонів») подав законопроект №2051 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп». Ним пропонується повернути до Кримінального кодексу статтю, яка б встановлювала санкцію за наклеп. Водночас, слід зазначити, що автор визначає наклеп як «поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу» і пропонує встановити відповідальність у вигляді штрафу до п‘ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.
Чотирнадцятого вересня Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі поширила заяву, в якій зазначає, що кримінальна відповідальність за наклеп суперечить принципам демократичного суспільства і закликала автора законопроекту відкликати його.
Не зважаючи на повідомлення представників фракції Партії регіонів у парламенті, на даний момент законопроект не відкликано.

 Поділитися