MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити українській громадянці 1 тисячу євро за порушення її права на презумпцію невинності

22.09.2006    джерело: www.radiosvoboda.org
Від початку року Європейський суд з прав людини вже виніс 64 рішення проти України

Відповідно до повідомлення Європейського суду, 57-річна Марія Грабчук у 1993-94 роках працювала директором державного кафе у Володимирі-Волинському Волинської області.
У червні 1995 року її заарештували за обвинуваченням у розкраданні державного майна. Пізніше обвинувачення перекваліфікували у недбалість.

У підсумку справу припинили частково через недостатність доказів, і частково через збігання терміну давності справи.

Суд Володимир-Волинського фактично визнав винність Марії Грабчук. Вона звернулася до Європейського суду з прав людини зі скаргою на порушення її прав на презумпцію невинності та на ефективний судовий захист.

Суд визнав порушення прав позивача в частині права на презумпцію невинності й зобов’язав Україну виплатити їй 1 тис. євро за нематеріальну шкоду.

Від початку року Європейський суд з прав людини вже виніс 64 рішення проти України.

Кількість справ, розглянутих Європейським судом з прав людини щодо громадян України, зростає з кожним роком.

Так, у 2002 році було винесено одне рішення Європейського суду з прав людини проти України, у 2003 - 6, у 2004 - 13, а у 2005 році - 120.

 Поділитися