MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проблеми українських ЗМІ в регіональному вимірі

22.09.2006    джерело: www.civicua.org
Учасники засідання Луцького прес-клубу реформ обговорювали питання відносин журналістики і влади, яке набуває нового значення в контексті запропонованого урядом роздержавлення, доступ журналіста до інформації тощо.
Обговорювалися проблеми ЗМІ на засіданні Луцького прес-клубу реформ, учасниками якого стали представники волинських мас-медіа (ТК «Сатурн» м. Миколаїв, молодіжної загальнополітичної газети «Четверта Влада» м. Запоріжжя, газети «Новий день» м. Херсон, ГО «Торг-медіа» м. Одеса, агентства «Про-медіа» м. Одеса, мережі прес-клубів Українського освітнього центру реформ м. Київ та ін.)
Як з’ясувалося під час зустрічі, в кожному регіоні України у сфері журналістської діяльності існує ряд проблем, невирішення яких гальмує подальший розвиток і самоствердження ЗМІ. Насамперед – це питання відносин журналістики і влади, яке набуває нового значення в контексті запропонованого урядом роздержавлення, це питання доступу журналіста до інформації, питання статусу видань і їх конкурентоспроможності тощо.
Окремо учасники засідання акцентували увагу на відсутності кваліфікованих журналістів з певної тематики і загалом на бракові професійних журналістів, недотриманні колегами норм журналістської етики та розглядали можливі шляхи усунення цих проблем.
Як зазначили волинські журналісти і їхні колеги з інших міст України, такі зустрічі – надзвичайно цікаві та корисні, оскільки дозволяють краще пізнати один одного і подолати інформаційний вакуум, який, погодьмося, існує між багатьма регіонами. Сприяє тому і започаткована Українським освітнім центром реформ кампанія «Схід і Захід – разом», в рамках якої журналісти з двох «кінців» України мають нагоду побувати один в одного в гостях, обмінятися досвідом, ознайомитися з процесом реформування суспільного життя на місцевому рівні.

 Поділитися