MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зміни на краще в боротьбі з торгівлею людьми

28.09.2006    джерело: www2.dw-world.de
Цього року проти торгівців людьми порушено вже понад 280 кримінальних справ. Натомість, незадовільним залишається кількість винесених за ними судових рішень, яких ледь набирається третина від цієї кількості.

Після „помаранчевої революції” в Україні поліпшилася ситуація  щодо боротьби з торгівлею людьми. Про це у вівторок заявили учасники Регіонального форуму «Протидія торгівлі людьми заради безпечної міграції». Участь у ньому взяли представники неурядових організацій з сімнадцяти  країн. Розповідає Олександр Савицький:

Раніше причинами пошуку роботи за кордоном була неможливість знайти роботу в Україні. Тепер – низький рівень зарплати всередині держави, відзначили активісти центру «Ла Страда-Україна». Вони назвали задовільним рівень боротьби з торгівцями людьми в Україні, де цього року проти них порушено вже понад двісті вісімдесят кримінальних справ. Натомість, незадовільним залишається кількість винесених за ними судових рішень, яких ледь набирається третина від цієї кількості. Представниця центру «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко наголосила, що поінформованість громадян щодо своїх прав під час найму на роботу за кордоном залишається вкрай низькою. Вона наголосила на появі випадків торгівлі людьми не лише за межами, а й всередині України. Жертвами ділків, за словами Левченко, часто стають незаможні мешканці із сільської місцевості, які шукають роботи в містах. Частково запобігти цьому могло б розповсюдження виданого правозахисниками спеціального підручника для школярів. Але, як скаржаться представники «Ла Стради», наразі їм не вдається порозумітися з міністерством освіти.

 Поділитися