MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Війни оголошують уряди, а гинуть – журналісти

12.10.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
З початку війни в Іраку загинуло вже 109 журналістів.

З березня 2003, коли розпочались військові дії в Іраку, там загинуло вже 109 журналістів та співробітників ЗМІ, четверо досі знаходяться у заручниках. Про це йде мова у комюніке, розповсюдженому 12 жовтня у Каїрі регіональним відділенням міжнародної організації «Репортери без кордонів».

У документі наголошується, що тільки за декілька останніх днів в Іраку було вбито два журналіста, одного викрадено, ще один заарештований місцевою владою.

«Журналісти в Іраку ще знаходять сили займатися професійною діяльністю, не зважаючи на жахливу ситуацію, з якою їм приходиться зіткатися. Напади на свободу слова в Іраку продовжуються, втім, журналісти не здаються», – говориться у комюніке.

Як завжди, за авантюри політиків приходиться відповідати безневинним людям, які гинуть від куль військових та повстанців. Там, де порушується наріжне право людини – право на життя, – страждають в першу чергу ті, хто за своїм професійним обов’язком несуть слово правди – журналісти.

 Поділитися