MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ющенко доручив активізувати роботу щодо визнання Голодомору актом геноциду

12.10.2006    джерело: www.unian.net
Президент України доручив Міністерству закордонних справ активізувати роботу щодо визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду українського народу та однієї з найбільших трагедій в історії людства

Президент України Віктор Ющенко доручив Міністерству закордонних справ активізувати роботу щодо визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду українського народу та однієї з найбільших трагедій в історії людства.

Про це йдеться у відповідному указі Президента, повідомляє офіційне Інтернет-представництво глави держави.

В. Ющенко доручив вивчити питання щодо можливості спорудження пам’ятників і встановлення пам’ятних знаків в іноземних державах про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Президент розпорядився забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів, пов’язаних з відзначенням у 2006 році Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав в офіційних заходах, які проводитимуться в Україні.

 Поділитися