MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У Білорусі помилували Романа Протасевича Росії потрібні фіктивні референдуми на окупованій території для насильницької мобілізації українців як гарматного м'ясаХерсон: окупанти готуються до «референдуму» і продовжують викрадати людейУ бою загинув голова ГО «Захистимо Протасів Яр» Роман РатушнийУ Херсоні та Запорізькій області окупанти готуються до «референдуму» Доповідь щодо розслідування масового незаконного застосування сили до засуджених Олексіївської виправної колонії (№25) 8 січня 2020 року Білорусь: Протасевича й Сапегу перевели під домашній арештПротасевича допитають бойовики «ЛНР»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 35 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 30.03.2020–04.04.2020 Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 21 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 16.12.2019–20.12.2019Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 20 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 09.12.2019–13.12.2019Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 5 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.09.2019–06.09.2019 Частина 1Чи є нові зміни до Конституції України про курс на ЄС та НАТО конституційними?Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 154 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 04.12.2017 – 08.12.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України. Бюлетень № 134 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 17.07.2017 – 21.07.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 120 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 10.04.2017 – 14.04.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 119 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.04.2017 – 07.04.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 97 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 24.10.2016 – 28.10.2016Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 96 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 17.10.2016 – 21.10.2016Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 31 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.07.2015 – 17.07.2015

У Харкові громадська організація «Міський дозор» розпочала кампанію за відставку мера та розпуск міської ради

19.10.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
Громадська організація «Міський дозор» оголосила про початок кампанії за відставку Харківського міського голови Михайла Добкіна та розпуск міської ради.

17 жовтня на прес-конференції в інформаційній агенції «Status Quo» про це повідомив керівник організації «Міський дозор» Владислав Протас. За його словами, 16 жовтня ця організація офіційно розпочала процес формування ініціативних груп для збору підписів за проведення референдуму щодо відкликання мера Харкова М. Добкіна.

В. Протас проінформував, що на розсуд харків’ян планується винести два питання: про недовіру до мера М. Добкіна і всього нинішнього депутатського корпусу Харківської міськради. Приводом для відкликання М. Добкіна В. Протас назвав невиконання мером передвиборних обіцянок, тиск на малий і середній бізнес і підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

За словами Протаса, 3-4 листопада 2006 р. будуть створені ініціативні групи для збору підписів на підтримку проведення референдуму про відставку М. Добкіна й депутатів міськради. Вже є приблизно 500 чоловік, які висловили бажання долучитися до цього процесу. За 2 тижні після того вони мусять отримати відповідні посвідчення і тоді почнеться офіційний збір підписів, на який законодавством відводиться 1 місяць.

На думку В. Протаса, збір підписів орієнтовно може розпочатися у грудні цього року, а сам референдум, якщо харків’яни підтримають ідею його проведення, може відбутися у лютому – березні 2007 р.

Як вважає керівник «Міського дозору», події останнього часу у Харкові викликають велике обурення більшості населення – жодна сесія міськради не пройшла без пікетувань та інших акцій протесту, мешканці міста в тому чи іншому районі все частіше вдаються до захисту своїх прав шляхом локальних акцій протесту проти незадовільної роботи комунальних підприємств, ЖЕКів, шляхових служб та лікарень.

Соціологічне опитування, проведене «Міським дозором» показало, що за проведення референдуму мають бажання поставити підписи 63,4% респондентів, а 49,1% опитаних заявили, що вже готові проголосувати за відставку мера і розпуск міської ради.

Як вважає Владислав Протас, зараз Харковом реально керує не мер, а секретар міської ради Геннадій Кернес, який перебрав на себе всі важелі управління. Керівник «Міського дозору» не виключає провокацій з боку команди Кернеса-Добкіна під час кампанії з підготовки референдуму. Втім, якщо міський голова вважає свою роботу достатньою і не злякається цього іспиту, сказав В. Протас, то він може «посприяти проведенню референдуму».

Сам В. Протас має намір, в разі, якщо вдасться відкликати нині діючого (або бездіючого) мера, на позачергових виборах харківського міського голови виставити свою кандидатуру. А в якості мера він зможе знизити підняті Добкіним житлові тарифи щонайменше у 2 рази. Для цього, за словами Протаса, є реальна можливість.

На прес-конференції пан Протас зазначив, що ідея про відкликання Добкіна отримала підтримку у депутата Верховної Ради Катеринчука, є симпатики «Міського дозору» і в СПУ, і в «Нашій Україні», і в БЮТ. До того ж, підкреслив В. Протас, він готовий і до співпраці з представниками Партії регіонів, що не погоджуються з методами діяльності харківської міської влади. 

Як повідомляв УНІАН, крім «Міського дозору», за необхідність відкликання з посади міського голови М. Добкіна раніше вже висловилася керівники харківських обласних організацій партій «Народний Союз «Наша Україна», Української народної партії, Партії промисловців і підприємців, партії «Реформи і Порядок», УРП «Собор» та Християнсько-демократичного союзу. Окремо про необхідність відставки мера заявляло Об’єднання профспілок Харківської області.

Заради об’єктивності слід зазначити, що В. Протас є не тільки головою громадської організації «Міський дозор», а ще й начальником юридичного департаменту торгівельної групи «Таргет», що останнім часом активно підтримувала в місті «Нашу Україну». А «Таргету» теперішня біло-блакитна харківська влада дуже насолила, по-волюнтаристські скасувавши рішення про дозвіл будівництва нових об’єктів торгівлі. Так що на Кернеса-Добкіна у Протаса є особистий «зуб».

 Поділитися