MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуОмбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуЗруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряМілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму Буткевичу

Мер-«регіонал» обізвав УПА «недобитим рухом»

23.10.2006   
Мер Харкова Михайло Добкін вважає УПА «недобитим рухом» і проводить аналогію між парадом на честь воїнів УПА в Харкові з гей-парадами у Москві

Мер Харкова Михайло Добкін вважає УПА «недобитим рухом» і проводить аналогію між парадом на честь воїнів УПА в Харкові з гей-парадами у Москві.

«Для мене УПА завжди буде недобитим рухом. Не-до-би-тим. Подобається вам це чи не подобається. Це моя позиція. Громадянська позиція. Ставлення – відповідне. Тих людей, які стріляли в спину регулярній армії своєї країни, я інакше, як зрадниками не називав і називати не буду. Це – перше», – заявив він під час телемосту на телеканалі ОТБ, повідомляє Медіа-порт.

«Друге. Слава Богу, місто Харків має дуже далеке відношення до проблем УПА... і всього націоналістичного руху, який був на теренах... нашої держави. Але. Хтось штучно цю проблему сьогодні привносить у місто Харків», – додав мер.

Добкін відзначив, що він поважає будь-яку точку зору і будь-яку політичну приналежність, «крім фашистів», але негативно оцінив ідею проведення параду в пам’ять воїнів УПА у Харкові 14 жовтня:

«Скажіть мені, будь ласка: як можна з метою подражнити наших ветеранів, з метою принизити тих людей, яких сьогодні і так мало залишилося і живуть вони не в найкращих умовах, і далеко вже не відчувають себе переможцями».

«Ні, не в тій війні. У тій війні вони перемогли. Я маю на увазі: по життю вони себе переможцями вже не відчувають. Як можна їх принижувати і допускати проведення от цієї клоунади (параду) до цього каменю воїнам УПА? Яке вони відношення до Харкова мають? Який тут монумент стоїть їм? Тут що, похований хоч один воїн УПА?», – запитав він.

Також мер провів аналогію між ходою у пам’ять воїнів УПА в Харкові і проведенням гей-парадів у Москві: «У місті Москві Юрій Михайлович Лужков заборонив проведення гей-парадів... Їх демонстративно-зухвала поведінка могла створити в місті Москві сутички, що могли перейти в серйозні бійки».

«Скажіть мені, будь ласка: чи правий був Юрій Михайлович Лужков, чи ні?.. Я в жодному разі не хотів образити цих людей, але поведінка людей, що під прапорами УПА йшли по місту Харкову, викликала роздратування територіальної громади? Це призвело до того, що там були сутички і бійки, у яких брав участь навіть заступник губернатора? Призвело. Це треба було робити? Не треба. Тому я стояв і стою на цих позиціях...», – заявив мер.

«У кожному місті, у кожному суспільстві є свої сформовані правила, є свої звичаї, якщо хочете... і той, хто приходить до нас сюди і починає нам нав’язувати свої цінності, що не просто діаметрально протилежні нашим цінностям – вони викликають почуття образи в наших людей... вони одержують гідну відсіч», – додав він.

Добкін заявив, що він «як Харківський міський голова, буду робити все, щоб ніхто сюди штучно нічого не вмонтував»: «Пам’ятаєте, як сказав Іван Степанович Плющ: «Не впихайте, що не впихується».

14 жовтня в Харкові під час ходи на честь воїнів УПА виникли сутички між прихильниками УПА, у тому числі віце-губернатором Василем Третецьким, і її супротивниками – ветеранами Радянської Армії, представниками Партії регіонів і ПСПУ, у тому числі депутатом облради Володимиром Проскуріним.

23 жовтня 2006 р.

Коментар "ПЛ": Нерозуміння харківського мера, що по вулицям Харкова 14 жовтня шли теж члени харківської громади, ненависть та готовність "добити" тих, чиї погляди не відповідають тому, що сповідує мер, на жаль, є сьогодні  яркою рисою харківської міської ради.

Не завадило б меру знати й думку стосовно УПА харків’янки Нелі Шевченко, того що саме трапилося 14 жовтня у Харкові (див. - http://khpg.org/index.php?id=1161606796). Незрозуміло тільки, як Харків, що вважається містом інтелігентів та студентів, міг проголосувати за такого мера? Чи то вибори - не вибори? Або інтелігенція - не інтелігенція?  

А от мер якраз свято сповідує ідеї московського мера, який під час виборів знімав свою «кепку» на підтримку Януковича.

 

 Поділитися